Özgür Karabat’tan Erdoğan’a çöp çıkışı

Özgür Karabat
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İBB’nin topladığı çöplerin ne yapıldığı üzerinden cevap verdi.

“Şehrin çöpe bulanacağını söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a” kendisine ait sosyal medya hesabından cevap veren CHP Milletvekili Özgür Karabat, İBB’nin 4 tane atıktan enerji üretim tesisi açtığını söyledi.

Karabat paylaşımlarından şu ifadeleri kullandı:

ÇÖP BELEDİYECİLİĞİ” İFTİRASINA CEVAP, ATIKTAN ELEKTRİK ÜRETİMİ YILLIK 2,3 MİLYAR TL

1) İstanbul seçimlerini kaybetmeyi halen hazmedemeyen Erdoğan, her fırsatta türlü iftiralar atıyor. Şehrin çöpe bulanacağını söyleyen Erdoğan’a İstanbul’da çöplerin ne yapıldığını rakamlarla

2) Ekrem İmamoğlu’nun 2019’da belediye başkanı seçilmesi sonrasında 4 tane atıktan enerji üretim tesisi açıldı. Bunlar:
-Kemerburgaz evsel atık yakma tesisi
-Kemerburgaz Biyometanzasyon tesisi
-Şile Kömürcüoda Biyometanizasyon tesisi
-Silivri Seymen çöp gazı tesisi

3) AKP hükümetinin İBB’ye karşı tüm mali kısıtlamalarına rağmen bu 4 tesis için toplamda 4.7 milyar TL yatırım yapıldı. Yeni dönemde elektrik üretimi 3 katına çıktı. Tesislerde her gün 9.750 ton atık işleniyor.



4) 200 megavat kapasiteyi aşan tesislerde 2 milyon İstanbullunun enerji ihtiyacı karşılanıyor. Yeni yatırımların yıllık getirisi de 2.3 milyar TL’ye ulaştı.
Yüzlerce doğalgaz, kömür ve barajın üreteceği elektriği, İBB sadece atıklardan elde ediyor.

5) Erdoğan’ın korkusu işte bundan. Biz CHP olarak doğru işler yaptığımızı ortaya koyduğumuzda Erdoğan’ın uykuları kaçıyor ve başlıyor iftiraları atmaya.
Sn. Genel Başkanımız Şanlıurfa’da çiftçilere bedava elektrik verilebileceğini söylediğinde de Erdoğan küplere binmişti.

6) Bunun mümkün olduğunu Denizli’de Bozkurt Belediyesi Güneş Enerji Santrali ile gösterdik. Orada çiftçiler, güneş enerjisinden elde edilen elektriği bedavaya kullanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Tokat Zile Belediyesi de benzer projelere başladı.

7) Bir tarafta yerli kaynaklar ile ucuz enerji üretip halkın kullanımına sunan CHP, diğer tarafta Rusya’ya doğalgaz borcunu ertelemek için türlü diplomatik taviz verip taklalar atan AKP var.

8) Kısıtlı imkanlarla hayata geçirdiğimiz bu enerji projelerinin daha büyüklerini, iktidara geldiğimizde yurdun dört bir yanına yayacağız. Bunlar, belirli zümrelerin değil, halkın çıkarı için yapılacak. AKP’nin ve yandaşlarının en büyük korkusu işte

Bu Yazıya Tepki Ver