Özhaseki: “Esed diye bir zalim var”

mehmet-ozhaseki

Kayseri’de katıldığı televizyon programında mültecilerin Türkiye ekonomisine katkı sağladığını ve gönderilmeleri gibi bir durumun söz konusu olmadığını, “Suriyeliler olmazsa Gaziantep sanayisi çöker” açıklaması ile belirttiği için Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım’ın tepkisini çeken AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye göre “Suriye’de huzur ve güven sağlanırsa Suriyeliler yavaş yavaş gidecekler…”

“HUZUR VE CAN GÜVENLİĞİ OLDUĞUNDA YAVAŞ YAVAŞ GİDECEKLER”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Mülteci meselesini insani açıdan değerlendirmek lazım, Hepimiz karşısında Esed diye bir zalim var. Kendi şehirlerini bombalıyor. İnsanlar dağlara kaçıp kendi canlarını kurtarmaya çalışıyor. Bunlar gelince kapılarını kapatacaksın, başka ülkeler gibi ceza mı yazacaksın? Ülkelerinde güven, huzur ve can güvenliği olduğunda elbette yavaş yavaş gidecekler. Ama gidene kadar onların sevk ve idaresini doğru şekilde yapacağız.” dedi.

Özhaseki, Afgan mülteciler için de “Afganistan tarafından da gelmesinler diye elimizden geleni yapıyoruz. Bu sınırlar boşuna çekilmedi. O yüzden de müthiş bir gayret var. İnşallah orada da huzur olur, millet evlerinden ve yuvalarından çıkmak zorunda kalmaz” açıklamasını yaptı.

İlgili Haber
Gaziantep Ticaret Odası’ndan Mehmet Özhaseki’ye tepki