Özrü kabahatinden büyük!

ezgi mola

İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihara sürüklemekle suçlanan uzman çavuş Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, uzlaşma için özür talep etti. Kamuoyu desteği çığ gibi büyüyen Mola, 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenmesine rağmen teklifi reddetti.

Türkiye’de kadınlara yönelik şiddet ve taciz vakalarının giderek daha büyük bir toplumsal sorun haline geldiği süreçte Batman’da yaşanan bir olayın ardından zanlıya sert ifadelerle yüklenen oyuncu Ezgi Mola, onurlu duruşunu sürdürüyor… Batman’da yaşanan olayda, İpek Er’e cinsel saldırıda bulunup intihara sürüklemekle suçlanan uzman çavuş Musa Orhan hakkında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış, sanık hakkında tahliye kararı verilmişti.

Bu karara sert tepki gösteren Ezgi Mola, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyeyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhantutuklansın” şeklinde paylaşımda bulunmuştu. Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş da ‘hakaret’ gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Hakaret suçu uzlaşmaya tabi olduğundan savcılık dosyayı uzlaştırma bürosuna göndermiş, Orhan’ın avukatı da ünlü oyuncunun özür mesajı yayınlamasını istemişti. A

Ancak Mola, 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenmesine karşın bu teklifi reddetti.

16 ÜNLÜYE SUÇ DUYURUSU

Cinsel saldırı iddiası ile hakkında soruşturma başlatılan Musa Orhan’a yönelik tepkisi nedeniyle hapsi istenen Ezgi Mola’ya vatandaşların yanı sıra meslektaşları ve ünlü isimlerden de destek yağdı. Bu gelişmenin ardından Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Mola’ya destek olurken hakaret içerikli paylaşımlar yaptıklarını öne sürdüğü 16 ünlü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suçlanan isimler arasında Atilla Taş, Hazal Kaya, Mahsun Kırmızıgül, Sarp Akkaya, Tan Taşçı ve Selçuk Balcı da bulunuyor.