Prof. Sebastian Kobold liderliğindeki bir ekip, en azından laboratuvarda bu kanser türüyle savaşmanın yolunu buldu: Bağışıklık sisteminin T hücreleri tümörlerle mücadelede edebilir.
Allah korusun, pankreas tümörü geliştiren birinin şansı çok az. Teşhisten beş yıl sonra, tüm en iyi tıbbi uygulamalara rağmen hastaların sadece yüzde onu hâlâ hayatta kalabiliyor. Münih LMU Klinikum Klinik Farmakoloji Bölümünden Prof. Sebastian Kobold liderliğindeki bir ekip, en azından laboratuvarda bu kanserle etkili bir şekilde mücadele etmenin bir yolunu buldu.
Kobold, “İmmünoterapi, ateşte sıcak demir gibi tedavi edilir. Klinik öncesi çalışmalardan bağışıklık sisteminin T hücrelerinin de tümörlerle mücadelede çok etkili olabileceğini biliyoruz” dedi. Teorik olarak tümörle savaşabilen T hücresi grubu, CXCL16 sinyaline bir saldırı ile yanıt verebilecek reseptörden yoksun. Bilim adamları da eksik reseptörü üretecek şekilde T hücrelerini değiştirmek için genetik mühendisliği kullanmanın yollarını araştırıyorlar.