Peker’den ağır ithamlar

sedat-peker3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bülten talep edilen Sedat Peker yayınladığı 6. videoda yeni iddialar ileri sürdü.

Peker’in videosunda şu iddialar göze çarptı;

“Erdal Aras var ya, Peker’in elemanı diyorlar. Kardeşim benim. Sancaktepe’ye belediye başkanı yaptılar mükafat olarak. Neden? Demokrat Parti’ye genel başkan seçileceği zaman delegelerin hepsine para dağıttım.”

“Çeçenistan’a bir dönem yoğun yardımda bulundum. O zaman radikal gruplar karışmamıştı, hepsi şerefli insanlardı. Sonra Putin’in baskısı üzerine beni burada tutukladılar, kendileri de itiraf ettiler.”

“Nevzat Kaya diye biri var. Kendi bindiği arabada Süleyman Soylu’nun oğlunun plakası var. İhtisaslı plaka. Her yerden geçer. Uyuşturucu operasyonundna 10 gün önce Nevzat Kaya’ya verilen ihtisaslı plaka iptal ediliyor. Engin Soylu ile telefon irtibatları 10 gün önce kesildi. Engin, Nevzat’a dedi ki ‘5 milyon dolar ver seni dosyadan çıkartırız. Ayrıcalıklı benim gibi. Ben de ayrıcalıklıydım şimdi küstük, ayrıcalıklarımı aldılar”

“Üç aramadan geçiyorlar”



Sedat Peker, yayınladığı 6. videoda işadamlarının Cumhurbaşkanı’na gidince üç aramadan geçirildiğini, hırsız muamelesi yapıldığını şu sözlerle iddia etti: “Bizim böyle çok şanlı, basında tanıdığımız büyük işadamları var ya, sayın cumhurbaşkanımızın yanına gidince güvenlik amacıyla üç tane aramadan geçiyor. Oradaki görevli kardeşlerim anlattı; Poliste hırsızlara yapılan muamele vardır, ‘saatini çıkar, şununu çıkar bununu çıkar’ diye, bunlara saatini çıkar, oyunu çıkar, buyunu çıkar, bildiğin hırsız muamelesi yapıyorlar. Gerçi polis biliyor, bunlar da hırsız, bir ihale kapayım diye, ve öyle gurursuzlar ki… Bir tek Turgay Ciner, o demiş ‘Noluyor arkadaşlar, nedir bu demiş…’ Ben bunlara yalı çetesi diyorum, onlar para için her şeyini, onurunu gururunu satan adamlar, o kadar paranız var, hırsız muamelesi yapılıyor size yine gidiyorsunuz… Biri çıkar demez mi, Cumhurbaşkanına ‘bize kapıda böyle böyle yapıyorlar’ diye. Tabi 300 milyon dolar, 500 milyon dolar, 1 milyar dolar ihale, ondan sonra onu çıkar üstünden, bunu çıkar… Onlar işadamı ben organize suç örgütü lideri ondan sonra… Soydunuz devleti tarihin her döneminde.”

Bu Yazıya Tepki Ver