Peker’den Jandarma’ya ‘Yeşil’hatırlatmalı yanıt

sedat-peker
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sedat Peker, dün yayınladığı bir videoda Elazığ’da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan Kazakistan uyruklu Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman’ın ölümü hakkında iddialarda bulunmuştu. Jandarma Genel Komutanlığı açıklamasında “Yeldana Kaharman isimli kadının jandarmaya herhangi bir müracaatı kesinlikle söz konusu olmadığı gibi helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır” denilmişti.

Peker, bugün Jandarma Genel Komutanlığı’nın açıklamasına sosyal medya hesabından, “Jandarma Genel Komutanlığı gibi nadide bir kurumun kamuoyunda yapılan bu tip tartışmalara savcılık yazısı olmadan dahil olması bence çok doğru bir davranış değil. Ben öldürülen kız kardeşimizin helikopterle alındığını iddia etmedim. Derin devletimizin başı Mehmet Ağar’ın oğlunu helikopterle aldığını söyledim. Ayrıca Yeşil’in jandarma karakolundan 6 sivili alıp yok ettiği gerçeği ve bunun gibi birçok olay ortadayken öldürülmüş bir kızın bir gün önce verdiği şikayet dilekçesinin yırtılarak yok edilemeyeceğine inanmak safdillik olur (hele ki Mehmet Ağar gerçeği ortadayken)” cevabını verdi.

Tolga Ağar’dan Peker’e yanıt

AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, Sedat Peker’in kendisi için yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Ağar, “Şahsıma yönelik iftiraları şiddetle reddediyorum. Hangi karanlık hesaplar için bu şeref ve itibar suikastına giriştiğinin açığa çıkması için hukuki işlemleri başlatacağım” açıklamasını yaptı.

Başsağlığı mesajı

Ağar’ın 28 Mart 2019 tarihinde, Yelda Kaharman için, “Kanal23 TV’de yayınlanan ‘Maksat Gezmek’ programının sevilen sunucusu Yeldana Kaharman’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” şeklinde paylaşım yaptığı ortaya çıktı.



Ağar’ın başsağlığı mesajı, Kaharman ile eskiden tanıştıkları, bu paylaşımı ise bilerek yapmış olabileceği yorumlarına neden oldu.

Bu Yazıya Tepki Ver