Pelikan’a “mayın eşeği” denilen röportaja Hilal Kaplan’dan suç duyurusu

hilal kaplan

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan’ın, Sedef Kabaş’ın ifadelerinin nasıl tutuklama konusu olduğuna ilişkin kaleme aldığı yazı ile ilgili olarak görüştüğü soL internet sitesindeki röportajı Hilal Kaplan’ı kızdırdı.

Sedef Kabaş’ın tutuklanmasında Takvim gazetesinin Kabaş’la ilgili manşetine dikkat çeken Pehlivan, Pelikan ve Saray’a işaret ederek tutuklama kararının talimatının nasıl geldiğine vurgu yapmıştı.

Pehlivan, konuya ilişkin soL’a yaptığı değerlendirmede, “Pelikancıların rolü” ile ilgili olarak, “Erdoğan ve AKP kirli unsurlarla çalışmayı sever. Onların zaafı, iktidarın kozu olur. Açıklarından dolayı mayın eşeği gibi kullanılırlar, alan temizliği yaparlar, yürünecek yolu açarlar. ‘Pelikancılar’ diye adlandırılan oluşumu da böyle kodluyorumifadesini kullanmıştı.

Hilal Kaplan’ın, 28 Ocak 2022’de soL Haber’de yayımlanan “Erdoğan kirli unsurlarla çalışmayı sever, Pelikancılar mayın eşeği gibi” başlıklı haber nedeniyle şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

İlgili haberde Hilal Kaplan’ın adı geçmezken, Pelikan ekibini temsilen yalı karesi yer almış, haberde Pelikan ekibine ilişkin ‘mayın eşeği‘ ifadesini kullanılmıştı.

soL Haber sitesi, konuya ilişkin olarak “Haber müdürlerimizden Yavuz Karamahmutoğlu emniyete çağrıldı, şikayete ilişkin ifadesi alındıaçıklamasını yaptı.