Pendik Belediyesi’nde danışman saltanatı: 1 milyon 90 bin lira

ahmet cin
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ak Parti’li Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in 7 danışmanına belediye kasasından bir yılda toplam maaş tutarı olarak 1 milyon 90 bin TL ödendiği ortaya çıktı.

Pendik Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri Nerze Özyurtlu ve Haydar Erkol, belediyenin Denetim Komisyonu Raporu’na karşı çarpıcı tespitlerin yer aldığı bir şerh raporu hazırladı. Söz konusu raporda, Ak Parti’li Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in danışmanları için binlerce lira harcandığı, belediye bütçesinden vakıflara binalar kiralandığı ve yandaşların şirketlerine yüz binlerce lira ödendiği ifade ediliyor.

Bir danışmana 13 bin TL maaş
Rapora göre, Belediye Başkanı Ahmet Cin’in tam yedi danışmanı bulunuyor. Bir danışmana belediye kasasından her ay yaklaşık 13 bin TL maaş ödeniyor. Ayrıca bu danışmanlara araç tahsis ediliyor ve danışmanların cep telefonu faturaları yine belediye tarafından ödeniyor. Belediye kasasından yedi danışmana ödenen bir yıllık toplam maaş tutarı ise 1 milyon 90 bin TL’yi buluyor.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, raporda, nüfusu iki milyondan az olan büyükşehir belediyelerinde en fazla beş danışmana maaş ödenebildiğine de dikkat çekiliyor. İlçe belediyelerinde ise danışman kadrosu için bir sınırlama bulunmuyor.

TÜGVA ve Yedi Hilal Derneği

Rapora göre Pendik Belediyesi, Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile Ak Parti’yle yakın ilişkileri olan Yedi Hilal Derneği için bina kiralayarak binlerce lira harcıyor. Yalnızca TÜGVA’nın kullandığı bina için belediye kasasından aylık 11 bin 250 TL, yıllık 135 bin TL kira ödeniyor.



Bu Yazıya Tepki Ver