Pervin Buldan: “Hiç kimse HDP üzerinden siyaset yapmasın. Herkes haddini bilsin !”

PERVİN

Kadın Meclisi toplantısının açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘HDP’ye bakanlık‘ tartışmalarına değinerek partiyi karalamaya çalışanlara tepki gösterdi. Buldan, “Önümüzdeki seçimler için siyaset alanında tartışmalar yürütülüyor ve bazı hesaplar yapılıyor. Buradan çok net olarak şunu söylemek isterim. Kadınların dâhil olmadığı hiçbir hesap tutmaz, tutmayacaktır. Kadın mücadelesini büyütmek üzerine kurulu olan ve bir kadın partisi olan HDP fikriyatıyla bu konuda açık tutum almaktayız. Cumhur İttifakı da bilsin Millet ittifakı da. Hiç kimse HDP üzerinden siyaset yapmasın. HDP’yi siyasi malzeme haline getirmesin. Herkes haddini bilsin. HDP’yi ağzına alırken bin kere düşünsün.” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, yeni dönem politikalarını belirlemek üzere parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

‘YARINLAR KADINLARLA ÖZGÜRLEŞECEK’

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre, Buldan konuşmasında gündemdeki siyasi tartışmalara da değinerek, “Bu çürümüş bozuk düzeni değiştirecek esaslı güç kadınların gücüdür. Kadının eşitlikçi demokratik bilinci toplumu da siyaseti de dönüştürecek dinamizme ve etkinliğe sahiptir. Bu nedenle kadın mücadelesi önemlidir, kadın örgütlülüğü esastır. Özellikle kadın meclisimizin bu mecrada yürüttüğü çalışmalar son derece kıymetlidir. Önümüzdeki seçimler için siyaset alanında tartışmalar yürütülüyor ve bazı hesaplar yapılıyor. Buradan çok net olarak şunu söylemek isterim. Kadınların dâhil olmadığı hiçbir hesap tutmaz, tutmayacaktır. Kadın mücadelesini büyütmek üzerine kurulu olan ve bir kadın partisi olan HDP fikriyatıyla bu konuda açık tutum almaktayız. Cumhur İttifakı da bilsin Millet ittifakı da. Hiç kimse HDP üzerinden siyaset yapmasın. HDP’yi siyasi malzeme haline getirmesin. Herkes haddini bilsin. HDP’yi ağzına alırken bin kere düşünsün.” dedi.