Pervin Buldan’dan Mansur Yavaş’a “korkak siyaset” tepkisi: “Kimse sizin inşallahınıza kalmadı”

Pervin Buldan

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Vanlı vatandaşın “Selahattin Demirtaş’ı istiyoruz” ifadesine karşılık “İnşallah” demediğine yönelik ABB’den yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Buldan, “Kimse sizin inşallahınıza kalmadı, maşallah bizim, halkımızın da bizim de sizin önünüze geçecek gücümüz de sözümüz de var, bu bize yeter artar!” dedi ve Yavaş’ı “korkak siyaset” yapmakla suçladı.

Buldan şunları söyledi:

İktidarın dış ve içeride yürüttüğü politika, ülkenin geleceğini daha da karartan kararlar alınıyor. Halkı, her gün azarlayan, taleplerini yok sayan iktidarın karşısında her gün halkı dinleyen, halk ile karar alan, yürüyen bir HDP var. HDP siyasetin güvenilecek sözüdür, çıkışın en güçlü yoludur. Kimse, başka adres ve kurtarıcı aramamalıdır. Direnerek, mücadele ederek, ağır bedeller ödeyerek yılmadan bugünlere gelen ve ayakta olan HDP’nin onurlu mücadelesi ile bu ülkenin geleceği kurtulacak. Herkesin yüzü ve yönü HDP’ye dönük olmalıdır.

Bu tarihi süreçte, savaşın, ölümün, açlığın siyasetine, hak iradesinin rehin siyasetine, bunun karşısında “inşallah” bile demekten imtina edenlerin korkak siyasetine karşı barışı, demokrasiyi, refahı hedefleyen HDP’nin onurlu siyasetinde hep birlikte buluşalım. Kimse sizin inşallahınıza kalmadı, maşallah bizim, halkımızın da bizim de sizin önünüze geçecek gücümüz de sözümüz de var, bu bize yeter artar!