“PKK’yı Meclis’te istemiyoruz”

destici
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi’nin HDP ile ilgili raportör kararını oy birliğiyle kabul ederek kapatma davasını esastan görüşmesini desteklediklerini belirten BBP Genel Başkanı Destici, “HDP Meclis Başkanvekilinin yönettiği hiçbir toplantıya girmedik. Çünkü mecliste PKK’lı istemediğimizi söyledik” dedi.

 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP’nin kapatılması istemli dava konusunda, “Anayasa Mahkemesinin, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılmasıyla ilgili raportörün verdiği olumlu kararı oy birliğiyle kabul ederek esastan görüşmesini olumlu karşılıyor, destekliyoruz” yorumunu yaptı. Sinop’un Türkeli ilçesinde, partisinin ilçe başkanlığı binasının açılışına katılan Destici, “BBP 28 yıldır, ‘önce vatan, millet, kültür, ezan ve bayrak’ diyerek siyaset yapıyor. Yapıcı, yol gösterici ve sorumlu bir muhalefet anlayışıyla hareket ediyor. Kimden gelirse gelsin doğrunun yanında, yanlışın da karşısında duruyor” açıklamasını yaptı, şöyle devam etti:

ELBETTE HESABI SORULUR

“Bugüne kadar PKK’nın siyasi şubesi ve uzantısı olan HDP Meclis Başkanvekilinin yönettiği hiçbir toplantıya girmedik. Çünkü ‘mecliste PKK’lı istemiyoruz’ dedik. Terörle arasına mesafe koysa bir partinin kapatılmasını neden isteyelim. Ama ısrarla devletimize meydan okurcasına Meclis kürsüsünden terörle mücadele harekâtlarını işgal girişimi gibi gösteriyorsa, ayrı bir devlet kurmaktan, bebek katilinin heykelini dikmekten bahsediyorsa, dahası milleti ayaklanmaya teşvik ediyorsa elbette ki hukuk bunun hesabını sorar. Dünyanın her yerinde sorar. Bir kere yapmalıyız, tam yapmalıyız. Nesi var nesi yoksa hepsini kapatıp terörü bitirmeliyiz.”

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan BBP Genel Başkanı Destici, “Öncelikle bütün Muğla ve Marmaris halkına, çevrede yaşayan ve bundan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bir orman çalışanımızın yangın söndürme çalışmalarında hayatını kaybettiğini öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine ve tüm orman camiasına başsağlığı diliyorum. Devletimiz, Orman Bakanlığı tüm imkanlarıyla bu yangını söndürmek için çaba gösteriyor. İnşallah bu çalışmalar en kısa sürede tamamlanır” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir