Pomak krizinin ardından ABD çıktı

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne İskeçeli Pomaklar Kültür Derneği Başkanı Emine Bouroutzi aday gösterildi… Bouroutzi, “Batı Trakya’da Türk yok, Pomak var” diyor

Şaşırdık mı? Hayır. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Uluslararası Cesur Kadınlar ödülü için bu yıl aday gösterilen İskeçeli Pomaklar Kültür Derneği Başkanı Emine Bouroutzi oldu. ABD Büyükelçisi Jeffrey Payat, Emine Bouroutzi’ye övgüler yağdırdı. Payat, “Pomaklar ve bölgedeki daha geniş Müslüman azınlık içinden gelen Emine Bouroutzi, Yunanistandaki Pomak topluluğu için uzun yıllardır insan haklarının sadık bir savunucusu olmuş ve özellikle kadınlar için, eğitim ve öğretim programlarına erişimi artırmayı amaçlamaktadır” dedi.

Peki, Emine Bouroutzi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Atina ziyareti için ne yorum yaptı? İşte o o sözler: “Yunanistan misafirperver ve güzel bir ülke ve herkes burayı ziyaret edebilir. Yapamadığı şey ise kendi Müslüman cemaatini Türk olarak tanımlamaktır. Biz Yunanlıyız ve aslında Trakya’nın en eski Yunan ırkı. Biz Yunanlıyız ve öyle kalacağız. Ve Türk dış politikasının oyunlarından uzak durmak istiyoruz.”

Azınlık politikası iflas etti

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Genel Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan’ın azınlık politikasının artık iflas ettiğini ve Yunanistan’ın Türk Azınlığı bölme politikasından vazgeçerek, ülkede yaşayan bütün azınlıkların kimliklerini ifade edebilmelerine izin vermesi gerektiğini belirtti. Habipoğlu, Türk ismi taşıyan derneklerin kapatıldığını, buna karşın ülkede etnik bir azınlık tanımayan Yunanistan’ın “Pomak” olarak bir etnik azınlık yaratmaya çalıştığını belirtti.



Bu Yazıya Tepki Ver