Prens geliyor, Peker gidiyor mu?

BAE Prens Muhammed bin Zayed el Nahyan sedat peker
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geliyor. Ziyaretin öne çıkan başlığı İran üzerinden açılacak ‘ticaret koridoru’ olurken, Sedat Peker’in BAE’den ayrılacağı iddiaları tartışma konusu oldu

YATIRIM YAPMA PLANLARI VAR

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek için Türkiye’ye geleceği iddia edildi. İki ülke ilişkileri BAE’nin 15 Temmuz’u finansa ettiği suçlaması ile uzun süredir gerginken, suç örgütü lideri Sedat Peker’in de bu ülkeye sığınması ikili ilişkileri biraz germişti. Ancak bir süredir yumuşama eğilimine giren görüşmeler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylül ayında BAE’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan’la görüşmüş ve “Türkiye’de çok ciddi yatırım planları var” açıklaması yapmıştı.

İRAN ÜZERİNDEN TİCARET YOLU

Söz konusu ziyarette kesin tarih verilmese de, sabah saatlerinde yapılması beklenen ziyaretin 24 Kasım’a sarkabileceği belirtildi. Ekonomi ve ikili ilişkiler hakkında bir dizi gündemin konuşulacağı görüşmenin en önemli konusu ise BAE’nin İran üzerinden geçen bir koridor ile Türkiye’ye ticaret yolu açma fikri. Söz konusu koridorla birlikte Süveyş Kanalı geçişli Sharjah – Mersin güzergahında deniz yoluyla 20 gün sürecek taşıma, İran üzerinden geçen güzergahla 6 ila 8 günde yapılabilir hale gelecek.

SEDAT PEKER BAE’DEN AYRILABİLİR



Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Bin Zayed’in gelişiyle birlikte suç örgütü lideri Sedat Peker Birleşik Arap Emirlikleri’nden ayrılabileceğinin konuşulduğunu iddia etti.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir