Reuters duyurdu: “Türk yetkililer, 3 Avrupa ülkesinin büyükelçiliklerini uyardı”

istiklal caddedi polis
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batı Avrupalı ülkelerin büyükelçiliklerine ve en az bir uluslararası kuruluşa, Türk yetkililer tarafından potansiyel güvenlik tehditleri konusunda uyarı yapıldığı bildirildi.

thumbnail
İlgili Haber
İçişleri Bakanlığı Reuters’ı yalanladı: “Yabancı büyükelçiliklere ve kuruluşlara gönderilmiş herhangi bir uyarı mesajı yok”

T24’te yer alan habere göre; Reuters’a açıklamada bulunan üç Batı Avrupa ülkesinin Ankara büyükelçilikleri ve bir ‘büyük’ uluslararası kuruluş, Türk yetkililerin kendilerine potansiyel tehditler hakkında uyarı yaptığını belirtti.

Reuters’la paylaşılan e-postada uluslararası kuruluşa “militanların yapabileceği karşı saldırılar nedeniyle alışveriş merkezlerinin, otobüs duraklarını ve havalimanlarının riskli olabileceğinin” bildirildiği aktarıldı.

Millî Savunma ve İçişleri bakanlıkları konuyla ilgili yorumda bulunmadı.

Öte yandan Sırbistan, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısında bulundu. Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic, potansiyel saldırıları nedeniyle özellikle Ankara’ya seyahatten kaçınılması gerektiğini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 13 Kasım’da İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine hava harekâtı düzenlemişti.



Bu Yazıya Tepki Ver