Rize yara sarıyor

rize-sel
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’de şiddetli yağış sonrası yaşanan sel felaketine ilişkin hasar tespit ve arama çalışmaları devam ederken hayatını kaybeden vatandaşlar da son yolculuğuna uğurlandı.

Rize’de şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ve heyelanların ardından hasar tespit ve arama çalışmaları sürüyor. Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, arama kurtarma çalışmaları kapsamında kayıp 8 kişiden 6’sının cansız bedenine ulaşıldığı, 2 kişiyi arama çalışmalarının iki noktada devam ettiği aktarıldı. Arama çalışmalarının halihazırda bölgeye ulaşan 120 personelle devam ettiğine dikkat çekilerek, ayrıca Trabzon, Giresun ve Samsun’dan 4 köpekli arama timinin görevine devam ettiği vurgulandı. Sahil Güvenlik Komutanlığının 30 gemi personeli, 1 sahil güvenlik gemisi ve 5 dalıcıyla Taşlıdere mevkisinde çalıştığına işaret edilen açıklamada, AFAD’a bağlı il müdürlüklerinden 29 dalgıç ile Emniyet Genel Müdürlüğünden 10 dalgıcın görevlendirildiği de anlatıldı.

SONSUZLUĞA UĞURLANDILAR

Rize’de şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin cenazeleri toprağa verildi. Cenaze törenine Karaali ailesinin yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Rize Valisi Kemal Çeber ile vatandaşlar katıldı.

KAYNAK AKTARILDI

Selden etkilenen vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 1 milyon lira kaynak aktardıklarını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Maddi katkılarımızın yanında 5 psikososyal destek grubumuz sahada 7 gün 24 saat esasıyla çalışmalarını sürdürüyor.” ifadesine yer verdi.



Bu Yazıya Tepki Ver