Robocop gerçek oluyor

egitim5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim adamları, insanın bir parçası gibi hareket edebilen robotik 3. başparmak geliştirdi. Yakında yarısı insan yarısı robot varlıklar sokaklarda gezebilir

Tasarımcı Dani Clode, Royal College of Art’ta ödüllü bir yüksek lisans projesinin bir parçası olarak 3. Başparmak isimli bir cihaz geliştirdi. Proje, insanın kaybolan bir işlevini protezle yeniden kazanmasını sağlamayı amaçlıyor. Dani Clode (UCL Institute of Cognitive Neuroscience ve Dani Clode Design) proje ile ilgili şunları söyledi: “Çalışmamız, insanların bir büyütme cihazını kontrol etmeyi ve fazla düşünmeden kendi yararları için kullanmayı hızlı bir şekilde öğrenebileceğini gösteriyor. Üçüncü Başparmağı kullanırken insanların doğal el hareketlerini değiştirdiklerini gördük ve ayrıca robotik baş parmağın kendi vücutlarının bir parçası gibi hissettiğini bildirdiler. ”

Paulina Kieliba (UCL Bilişsel Sinirbilim Enstitüsü) da şu bilgileri verdi: “Vücut büyütme, bir cerrahın asistan olmadan ameliyat yapmasını sağlamak veya bir fabrika işçisinin daha fazla çalışması gibi, toplum için bir gün çok değerli olabilir. Bu çalışma grubu, protez kavramında devrim yaratabilir ve kalıcı veya geçici olarak yalnızca tek elini kullanabilen bir kişinin her şeyi o elle yapmasına yardımcı olabilir. Ancak oraya ulaşmak için karmaşık, disiplinler arası soruları araştırmaya devam etmemiz gerekiyor.”

Bu Yazıya Tepki Ver