Roma’yı unutalım Bakü’ye bakalım

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın açılışında İtalya’ya ikinci yarıda yediği gollerle 3-0 yenilen A Milliler, gözünü Azerbaycan’da Galler ve İsviçre ile oynayacağı A Grubu’ndaki diğer iki sınavına çevirdi.

A Millilerimiz, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın açılış maçında varlık gösteremediği İtalya karşısında istediğini alamadı. Merih Demiral (53′ kendi kalesine), Immobile (66′)ve Insigne’nin (79′) ikinci yarıda gelen golleriyle Roma Olimpiyat Stadı’ndan 3-0’lık mağlubiyetle ayrılan ay-yıldızlılar, bu kötü başlangıca rağmen tur hedefinden vazgeçmedi ve gözünü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de oynayacağı A Grubu’ndaki Galler (16 Haziran’da) ve İsviçre (20 Haziran’da) sınavlarına çevirdi. Turnuvaya başkentinde 3 puanla başlayan İtalya ise yenilmezlik serisini 28 maça çıkarmayı da başardı.

Stat: Roma Olimpiyat

Hakemler: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Jan de Vries (Hollanda)

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Merih, Çağlar, Umut, Okay (Dk. 64 İrfan Can), Ozan Tufan (Dk. 64 Kaan Ayhan), Hakan, Yusuf (Dk. 46 Cengiz), Kenan (Dk. 76 Halil), Burak

Yedekler: Mert Günok, Altay, Ozan Kabak, Mert Müldür, Dorukhan, Taylan, Orkun, Enes



İtalya: Donnarumma, Florenzi (Dk. 46 Di Lorenzi), Bonucci, Chiellini, Spinazzola, Jorginho, Lacotelli (Dk. 74 Cristante), Barella, Berardi (Dk. 85 Bernardeschi), Insigne (Dk. 81 Chiesa), Immobile (Dk. 81 Belotti)

Yedekler: Sirigu, Meret, Emerson, Acerbi, Bastoni, Pessina, Raspadori

Sarı Kartlar: Dk. 88 Çağlar Söyüncü, Dk. 90 Halil Dervişoğlu (Türkiye)

Goller: Dk. 53 Merih Demiral (Kendi kalesine), Dk. 66. Ciro Immobile ve Dk. 79. Lorenzo Insigne (İtalya)

(MAÇTAN NOTLAR)

 İsabetli şutumuz yok

AVRUPA Şampiyonası tarihinde toplam 3 şutla en az şut çektiği maçı oynayan Türkiye, Euro 2016’da İspanya ve Euro 1996’da Hırvatistan maçlarının ardından turnuvada üçüncü kez bir karşılaşmayı isabetli şut bulamadan tamamladı. Öte yandan İtalya, bir Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk kez bir maçta 3 gol attı.

Uğurcan daha ne yapsın!

Maçın 22. dakikasında kornerden gelen topa kafayla düzgün bir vuruş yapan kaptan Chiellini, kalecimiz Uğurcan Çakır’a takıldı. UEFA’nın resmi hesabı, Uğurcan’ın enfes kurtarışını “What a save – Ne kurtarış ama” notuyla paylaştı. Bu pozisyondan sonra da önemli kurtarışlara imza atan Uğurcan’ın çabası mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Merih tarihe geçti

53. dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulup Umut’tan sıyrılan Berardi’nin kale önüne çevirdiği top, Merih’e çarparak ağlarımıza gitti ve 1-0 yenik duruma düştük. Bu golle Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez turnuvanın açılış golünü bir oyuncu kendi kalesine attı.

8 oyuncumuz ilk kez

İlk 11’de sahaya çıkan Uğurcan, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Kenan Karaman ve Yusuf Yazıcı, ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterdi.

Burak, Rüştü’yü geçti

Kaptan olarak İtalya karşısında sahaya çıkan Burak Yılmaz, 35 yaş 331 günle ‘Avrupa Futbol Şampiyonası’nda forma giyen en yaşlı Türk futbolcu’ unvanını aldı. Bu unvan, Kral’dan önce EURO 2008’de 35 yaş 46 günle Rüştü Reçber’e aitti.

EURO 2000’i hatırlattı

EURO 2000’e katılmaya hak kazanan Milli Takımımız, yine aynı gruba düştüğü ve ilk maçını oynadığı İtalya’ya 2-1 mağlup olmasına karşın turnuvada çeyrek finale kadar ilerlemişti.

Roma kırmızı-beyaz

ROMA Olimpiyat Stadı’ndaki açılış karşılaşmasında 3 bin Türk seyirci, millilere tribünde destek verdi. Türk taraftarlar, maç öncesi Roma’daki turistik bölgelerde bir araya gelip ay-yıldızlı bayrakları salladılar.

Zeki’ye görücü geldi

Fransa şampiyonu Lille’de başarılı bir sezon geçiren Zeki Çelik, Inter sportif direktörü Piero Ausilio tarafından Roma Olimpiyat Stadı’ndaki maçta çıplak gözle takip edildi.

Güneş: Bizden daha  iyi bir takıma kaybettik

Teknik direktörümüz Şenol Güneş, İtalya karşılaşmasını “Rakip bizden üstündü. Mahkum oynadık. İtalya bizden daha hazır göründü. Bizden daha iyi bir takıma kaybettik. Onlar ne kadar iyiyse, biz de kendi oyunumuzdan o kadar uzaktık. Maçta yorulduk. Daha savaşçı bir oyun oynayabilirdik ama olmadı” sözleriyle değerlendirdi. Güneş, “Galibiyet bize büyük katkı yapardı ancak kazansaydık da hiçbir şey bitmeyecekti. Önümüzdeki iki maçı da kazanmak istiyoruz. Umuyorum istediğimiz oyunu Galler maçında sağlar ve istediğimizi alırız” açıklamasını da yaptı.

Umut Meraş: 2’de 2 yapıp çıkarız

A Milli Takımımızın sol beki Umut Meraş, İtalya maçının ardından “İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Herkesten özür diliyoruz, çok üzgünüz. Önümüzdeki iki maçı da kazanarak gruptan çıkacağız” açıklamasını yaptı. Forvet oyuncumuz Kenan Karaman ise “İkinci yarı golden sonra dağıldık, bunun olmaması lazım ama bu turnuva. Hiçbir şey bitmedi. Şimdi Galler maçına konsantre olmamız lazım” dedi.

Mancini: İyi bir takımı yendik

Maçtan sonra İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini: “Çok kolay değildi. Grupta gerçekten bir denge olacak. İyi bir takıma karşı iyi oynadık. Türkiye, teknik oyuncuları olan bir takım. Biz çok çok iyi bir maç çıkardık ve pozisyon vermedik. Aradaki fark buydu” ifadelerini kullandı.

EURO 2020’de cumartesi programı

A Grubu:

16.00: Galler-İsviçre (TRT 1)

B Grubu:

19.00: Danimarka-Finlandiya (TRT 1)

22:00: Belçika-Rusya (TRT 1)

Bu Yazıya Tepki Ver