Rüşvetle suçlanan eski başkana tahliye

serdar-aksoy-eski_menemen_belediye_baskani
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de görülen rüşvet ve irtikap davası kapsamında tutuklu bulunan eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

İzmir’in Menemen ilçesinde yürütülen soruşturma kapsamında rüşvet ve irtikap suçlarından tutuklanarak cezaevine konulan eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da dahil olduğu 10’u tutuklu 24 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

12 SAAT SÜREN DURUŞMA

Sabah 09.00’da başlayan duruşmaya Aksoy’un ifadesinin ardından ara verildi. Mahkeme heyeti, yaklaşık 12 saat süren duruşmanın sonunda Aksoy’un da aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek davayı ileri bir tarihe erteledi.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, İzmir’e gönderilen 3 milletvekili, Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı.



CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım 2020’de Aksoy’u oy birliğiyle “kesin ihraç” istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmişti. Aksoy ise 18 Kasım 2020’de partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini duyurmuştu.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “Zimmet”, “İrtikap”, “Görevi kötüye kullanma” ve “Evrakta sahtecilik” iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden Serdar Aksoy’un da aralarında bulunduğu 27 şüpheli, 20 Kasım 2020’de düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 27 zanlıdan 4’ü serbest bırakılmış, diğer 23’ü ise Menemen Adliyesine sevk edilmişti. Aksoy’un da aralarında bulunduğu 10 şüpheli, “zimmet ve irtikap” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver