Rusya Acil Durumlar Bakanı tatbikatta hayatını kaydetti

YevgeniyZiniçev
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev’in, katıldığı bir tatbikatta bir kişinin hayatını kurtarmaya çalışırken, hayatını kaybettiği bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev’in, katıldığı bir tatbikatta bir kişinin hayatını kurtarmaya çalışırken, hayatını kaybettiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Acil Durumlar Bakanlığı’nın başındaki Yevgeniy Ziniçev, bir insanın hayatını kurtarmaya çalışırken trajik bir biçimde öldü” denildi. Devlete bağlı RT kanalının Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Ziniçev’in ayağı kayıp suya düşen bir kameramanı kurtarmaya çalıştığını ifade etti.

Simonyan, “Birçok görgü tanığı vardı. Ancak Ziniçev düşen adamın ardından suya atlayıp taşın üzerine düşünce kimse ne olduğunu anlamadı” dedi.

RBC de isimsiz bir kaynağa dayandırdığı haberinde bakanın uçurumdan düşen bir kameramanı tutmaya çalıştığı ve bu sırada öldüğünü belirtti. Olayda kameramanın da öldüğü ifade edildi.

Kariyerine 1980’li yılların sonunda bir KGB ajanı olarak başlayan Ziniçev, SSCB çöktükten sonra Federal Cezaevi Servisi’nde görev yapmıştı. 2018’de Vladimir Putin tekrar seçilince, Ziniçev’i bakan yapmıştı.



Zinichev, 2018 yılından beri Acil Durumlar Bakanı olarak görev alıyordu. Zinichev ayrıca 28 Mayıs 2018’den beri Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi üyesiydi.

Putin’in en yakınlarından biri olan Zinichev 2016 yılında kısa bir süreliğine Kaliningrad bölgesinin valiliğini üstlendi. Fakat daha sonra ailevi sebeplerle bu görevden ayrıldı.

Evli ve bir çocuk babası olan 55 yaşındaki Zinichev’in 3 torunu olduğu açıklandı.

Bu Yazıya Tepki Ver