Rusya, harekatın arifesinde, Tel Rıfat ve Kobani’ye askeri güç yığıyor

RUSYA SGD YPG devriye suriye
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın, Türkiye-Suriye sınırına çok yakın noktalara askeri destek gönderdiği öne sürüldü. Tel Rıfat çevresini tahkim ettiği ifade edilen Rusya’nın, Kobani’nin dış mahallelerine de birlikler gönderdiği iddia edildi.

Türkiye, Pençe Kılıç Hava Harekatı sonrası terör örgütü kontrolündeki bölgelere karşı kara operasyonuna hazırlanıyor. TSK’nın bu harekatla, Tel Rıfat, Münbiç ve Kobani’de terör varlığını hedef alacağı ifade ediliyor.

SDG’nin Genel Komutanı Ferhat Abdi Şahin, Moskova ve Washington’a çağrılar yaparak, “Ankara’yı durdurun” mesajı verdi.

“RUSYA TAKVİYE BİRLİK GÖNDERDİ” İDDİASI

Öte yandan, Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bölge sakinleri ve kuruluşları, Rusya’nın, Halep’in kuzeyine askeri destek gönderdiğini belirtti. Tel Rıfat’ta yaşayanlar, Rus askerlerinin bölgede olduğunu söyledi.

Türkiye sınırına 15 kilometre uzaktaki Tel Rıfat sakinleri, “Rus güçleri yakınlardaki köyde yollara barikat kurarak Türk güçleri ve Ankara’ya destek veren Suriyelilerle mesafe koydu” dedi.



HAVA ÜSSÜNE VE AYN EL ARAB ÇEVRESİNE TAKVİYE

Tel Rıfat’ta Türkiye’nin de desteklediği Suriyeli gruplar bölgenin kuzeyini kontrol ederken, Rusya destekli Suriyeliler ise güney bölümlerini kontrol ediyor.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya’nın, Esad rejimi kontrolündeki Tel Rıfat yakınlarındaki hava üssündeki asker sayısını da artırdığını belirtti.

Gözlemevi Başkanı Rami Abdel Rahman, AFP’ye verdiği demeçte, “Rusya’nın bölgeye destek göndermesi Türkiye’nin operasyonunu durdurmak ya da yavaşlatmak için atılmış bir adım olabilir” dedi.

Gözlemevi’ne göre; Rus takviye kuvvetleri Ayn el Arab’ın dış mahallelerine de ulaştı.

Bu Yazıya Tepki Ver