Rusya seferberlik ilan etti !

rusya-ve-belarus-zapad-2021-tatbikati
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin silahlı kuvvetleri Ukrayna’yı işgal etmeye devam ederken kısmi askeri seferberlik ilan etti.

thumbnail
İlgili Haber
Rusya seferberlik hazırlığı mı yapıyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya halkına, Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC), Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC), Herson ve Zaporojye bölgelerinin sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada, Batı’nın egemen, bağımsız kalkınma merkezlerini bastırmaya, Rusya’yı yok etmeye çalıştığını vurguladı.

Rusya Başkanı Putin ülkede kısmi seferberlik ilan etti.

Rusya Savunma Bakanlığı askeri yedeklerin aktif hizmete alınmasını tavsiye etti.

Buna göre yalnızca yedek birlikler, askeri uzmanlık ve ilgili deneyime sahip olanlar zorunlu askerliğe tabi olacaklar.

Putin’den Ukrayna’da ayrılıkçıların yapacağı ‘Rusya’ya katılma’ referandumlarına destek

Putin, Rus işgali ve ayrılıkçı kontrolündeki bölgelerde yapılması planlanan ‘Rusya’ya katılma’  referandumlarını desteklediklerini ifade etti. Rusya Devlet Başkanı, “Bizim bu insanları kaderine terk etmek gibi bir ahlaki hakkımız yok” diye konuştu.



Rus lider, hedeflerinin Ukrayna’nın Donbas bölgesini “özgürleştirmek” olduğunu; buralarda yaşayan insanların tekrar “Ukrayna tarafından boyunduruk altına alınmak istemediğini” söyledi.

Öte yandan Putin, Donbas’ta Ukrayna güçlerine karşı savaşan “gönüllülere” yasal statü verilmesini emrettiğini de açıkladı.

Dün, Ukrayna’nın doğusunda bulunan, Donbas olarak bilinen, ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk bölgelerinde 23-27 Eylül tarihlerinde Rusya’ya katılmak için referandum düzenleneceği bildirildi.

Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya saldırmadan önce bu topraklar üzerinde kurulan Rusya yanlısı ayrılıkçı “halk cumhuriyetlerinin” bağımsızlığını tanımıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver