Rusya’dan yeni gaz birliği adımı

doğalgaz boru hattı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Ruslan Jeldibay, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Rusya-Kazakistan-Özbekistan Üçlü Gaz Birliği‘ni kurmayı görüştüğünü bildirdi.

Jeldibay, Tokayev’in dünkü Moskova ziyaretinde gündeme gelen Rusya-Kazakistan-Özbekistan Üçlü Gaz Birliği’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Konunun, Kazak ve Rus devlet başkanlarının Kremlin’deki görüşmelerinde gündeme geldiğini aktaran Jeldibay, birliğin Rus gazının Kazakistan ve Özbekistan üzerinden geçişinde koordinasyonu sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

Jeldibay, “Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilgili tüm tarafların çıkarlarını dikkate alarak bu konuya rasyonel çözüm bulmak için üç ülkeden uzmanların katılımıyla ayrıntılı müzakerelerin yürütülmesi gerektiğine inanıyor” ifadesini kullandı.

Tokayev, Moskova ziyareti kapsamında Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile bir araya gelmiş ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in önerdiği üçlü gaz birliğine ilişkin “İstenilen sonuca ve anlaşmaya varmak için ilk önce kendim bu konuya hakim olmam lazım. Uzmanlarımızdan bahsetmiyorum bile. Neden olmasın” demişti.

Bu Yazıya Tepki Ver