Rusya’nın yeni savaş uçağı görücüye çıktı

rusya-yeni-savas-ucagi-e1626678031911-750x375
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya, yeni geliştirdiği tek motorlu 5’inci nesil savaş uçağını MAKS fuarında tanıtacak. Yeni uçak Sukhoi tarafından hafif bir taktik avcı uçağı geliştirme programında geliştirildi.

Yeni bir savaş uçağı daha görücüye çıkmaya hazırlanıyor. Rus şirket Sukhoi tarafından geliştirilen tek motorlu savaş uçağı, 5’inci nesil olarak üretildi.

20-25 Temmuz’da Moskova’da düzenlenecek olan MAKS-2021 Uluslararası Havacılık Fuarı’nda görücüye çıkacak olan savaş uçağı Rusya’nın en yeni Su-57 iki motorlu hayalet avcı uçağından küçük olacak.

İddialara göre uçağın kalkış ağırlığı 18 tondan az olacak ve Su-57 savaş uçaklarında kullanılan İzdeliye 30 motoru kullanılacak.

X-32’ye benziyor

Su-XX olarak henüz adı açıklanmayan uçağın Boeing tarafından tasarlanan X-32 uçağına olan benzerliği dikkat çekiyor. Uçak tıpkı X-32 gibi ventral tipte bir hava alığına sahip.



“RF-00075” kuyruk numaralı uçağın üzerinde mavi renkle “75” yazıyor bu da doğal olarak uçağın “Su-75” olarak adlandırabileceği ihtimalini gündeme getiriyor.

Videosu da yayınlandı

Rusya devlet savunma sanayi şirketi Rostec, brandayla kaplı yeni uçağın bir resmini yayınladı. Şirket ayrıca “beni çıplak görmek ister misin?” yazısının yer aldığı heyecanlı yabancı müşterileri ve jetin su üzerindeki belirsiz gölgesini gösteren kısa bir video yayınladı.

Video ile ayrıca Rostec’in Sukhoi şirketinin tek motorlu savaş uçağı üzerinde çalıştığı ilk kez resmi olarak teyit edilmiş oldu. Görüntülerde ayrıca uçağın gösterge paneli ve kontrol mekanizmaları görülebiliyor.

Savunma uzmanlarına göre uçağın hızı 2 mach’tan fazla olacak.

Bu Yazıya Tepki Ver