Rüyamızda da reklam izletecekler

TV-Reklam-Takibi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden Adam Haar, kullanıcılarını belirli konular hakkında rüya görmeleri için yönlendiren bir eldiven icat etti. Microsoft ve iki havayolu şirketi de Haar’dan rüya reklam projelerine yardım etmesini istedi.

Mesele reklam değil. Mesele reklamın dayatılması. Her tıkta reklamı geçebilmek için hayatımızdan 5 saniye çalıyorlar. Çevrimdışı ve çevrimiçi reklamlarla kuşatıldık. Reklamverenlerin bir sonraki hedefi ise rüyalarımızı elimizden almak. Rüyalarımızda reklam izletmek için araştırmalar yapılmaya başlandı. Science dergisine göre, “Rüya kuluçka reklamcılığı”, gerçek insanların hakkında konuştuğu ve araştırdığı gerçek bir şey.

İNSANLAR SAVUNMASIZ

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden Adam Haar, “İnsanlar uykudayken (öneriye karşı) özellikle savunmasızdır” diyor. Haar, uyku düzenini izleyen ve uyuyan kişi hassas bir uyku aşamasına ulaştığında sesli ipuçları çalarak kullanıcılarını belirli konular hakkında rüya görmeleri için yönlendiren bir eldiven icat etti. Son 2 yılda, Microsoft ve iki havayolu da dahil olmak üzere üç şirket Haar’dan kendi rüya kuluçka projelerinde yardım istedi.

HASTALIKLI OBEZ KURT

Bilim adamları “Aslında durup işlerin bu noktaya geldiğini, Facebook-Google ikilisinin kendini dijital reklam pazarının çoğuna, sonsuz iştahı olan hastalıklı obez bir kurt gibi doldurduğunu, reklamcıların ve şirketlerin bu noktaya geldiğini düşünmek oldukça sıra dışı. Rüya kuluçka reklamcılığı eğlenceli bir numara değil, gerçek sonuçları olan kaygan bir eğimdir. Hayallerimiz kurumsal reklamcılar için sadece bir oyun alanı olamaz” diyor.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir