Saçlar boşuna dökülmemiş

saglikmanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağışıklık sistemi, virüs ve bakterilere savaş açtığında enerjiye ihtiyaç duyar. Bu yüzden saç gibi gereksiz şeylere enerji harcamaz. Bu da kelliğe yol açar. Grip bile saç dökülmesine neden olabilir

Gergin omuzlar, kenetlenmiş çeneler, zayıf uyku, baş ağrıları ve hatta mide bulantısı, stresin yaygın belirtilerinden bazıları. Ancak stres, saç dökülmesine de katkıda bulunabilir. Uzun süreli stres, Kovid-19 salgı başladığından beri birçok kişinin saçlarını döktü. DR. Norman Rowe, stres ve hastalığın saçları neden döktüğü konusunda ilginç saptamalarda bulundu. İşte o tespitler:

STRES MODUNA SOKUYOR

“Hasta olmak fiziksel olarak streslidir. Virüsler ve bakteriler istilacılardır ve bağışıklık sistemi onlara savaş açar. Bu savaşta enerjiye ihtiyaç duyar. Vücut saçlara enerji harcamak yerine virüs ve bakterileri hedef alır. Her türlü hastalık, vücudu hiper metabolik hıza ve stres moduna sokar. Grip bile saç dökülmesine neden olabilir. 1918 grip salgını sırasında saç dökülmesi yaygın bir olaydı.”

BULAŞMASA BİLE DÖKÜYOR

Dr. Rowe, koronavirüs bulaşmamış kişilerde toplu stresin tek başına saç dökülmesine neden olabileceğini söyledi. Dr. Rowe’a göre, her şey bir gecede normale dönmeyecek olsa da stres kaynaklı saç dökülmesi genel olarak geri dönüşümlü. Olaydan üç-dört ay sonra saçların dökülmesi durur ve genellikle yaklaşık sekiz ay sonra eski halinize dönersiniz.



Bu Yazıya Tepki Ver