Sağlıkta da sınıfta kaldık

saglikmanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tütün, yüksek tansiyon, obezite, yaşam beklentisi ve ölüm nedenleri gibi kriterlere göre yapılan klasmanda İspanya 92.75 puanla en sağlıklı ülke oldu. Türkiye ise 62.81 puanla 51. sırada yer aldı

Dünyadaki en sağlıklı (ve en sağlıksız) ülkelerini sıralayan Bloomberg’ın Küresel Sağlık Endeksi’nde Türkiye, birinci olan İspanya’nın 29.94 puan gerisinde 51. basamakta kendine yer bulabildi. Sıralama daha düşük kirlilik oranlarına, kaliteli sağlık hizmetlerine ve temiz, güvenli içme suyuna erişimin yanı sıra tütün, yüksek tansiyon, obezite, yaşam beklentisi ve ölüm nedenleri gibi kriterlere göre yapıldı.

100 puan üzerinden yapılan klasmanda İspanya, 92,75 puanla dünyanın en sağlıklı insanlarına sahip ülkesi oldu. İspanyollar sigara içmeleri, alkol ve geç saatlere kadar uyumasıyla bilinmesine rağmen, günlük diyet ve yaşam tarzıyla ilk sırada yer aldı. Egzersiz, sağlıklı beslenme gibi faktörler işin içine girince Türkiye, İspanya’nın yaklaşık 30 puan gerisinde dünya sıralamasında 51. olabildi.

Para mutluluk demek

Dünyada en sağlıklı ülkeler gelişmiş olanlar. Sağlıksız ülkeler temiz içme suyuna veya sağlık hizmetlerine erişemiyor. Hastalıklar kol geziyor. Kirlilik yüksek, sağlık sorunlarına, hastalıklara ve ölüme neden oluyor. Bu ülkelerde yaşayanların yaşam beklentisi düşük, bebek ölümleri yüksek.

İstanbul çöpte dünya altıncısı



Dünyanın en sağlıklı ülkeleri arasına giremedik ama İstanbul, dünyanın en çok çöp üreten kentleri sıralamasında ilk 10’da!

Dünyanın en kirli kentleri sıralaması şehrin ürettiği katı atık hacmine göre yapılırsa New York  dünyanın en kirli şehri. Her yıl, New York yaklaşık 33.2 milyon metrik ton atık üretiyor. İstanbul ise 9.30 milyon metrik ton çöp ile dünya altıncısı olmayı başardı.

 

Bu Yazıya Tepki Ver