Sahil Güvenlik, 39 yıldır ‘mavi vatan’ın emniyetini sağlıyor

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 39 yıldır sahil ve kara sularında emniyeti sağlıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 39’uncu yıl dönümünü sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kutladı.

Vali Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Mavi vatanımızın kıyı ve sahillerinin güvenliği için fedakârca görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 39. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın kıvancı içerisindeyiz.

Sahil Güvenlik Komutanlığımız; sahil ve karasularımızda emniyetin sağlanması, mavi vatanımızda hak ve menfaatlerimizin korunmasında en büyük güvencemiz.

Denizlerimizin yılmaz koruyucuları; en son teknolojik altyapı ve üstün harekât kabiliyetiyle yasadışı göç ve kaçakçılığın önlenmesi, arama-kurtarma faaliyetleri, çevre ve doğal kaynaklarımızın korunmasındaki başarılarıyla her zaman yüz akımız olmuşlardır.

Bu vesileyle kuruluşunun 39. yıl dönümünde Sahil Güvenlik Teşkilatımızı tebrik ediyorum. İstanbul’umuzun deniz ve kıyı güvenliği için her zaman görevinin başında olan Sahil Güvenlik ve Marmara Bölge Komutanlığımızda görevli personelimizi yürekten kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyorum.



Başta, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere aziz milletimizin huzur ve güvenliği ile ülkemizin birlik ve beraberliği uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Denizleriniz sakin, pruvanız neta, rüzgârınız kolayına, ufkunuz açık olsun!

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver