Şamil Tayyar’dan Aziz Babuşçu’ya destek: “Milletin canı yanarken…”

şamil tayyar

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Nedir, Ne Değildir?” programına telefonla bağlandı. İsim vermese de, AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci’nin zamlarla ilgili “Geldikleri gibi giderler, anlık tepkiye gerek yok” sözlerine tepki gösterdi,. “TV’lerdeki AK Partililer artık çözülmesi gereken önemli bir sorundur” diyen Aziz Babuşçu’yu destekleyen açıklamalar yaptı.

Zamlara ilişkin kısa değerlendirmesi olduğunu ifade eden Tayyar, hayat pahalılığı ve enflasyonun “farklı olduğunu” iddia etti.

Gelirin yüksek olması ile hayat artışından etkilenme oranının düştüğünü ileri süren Tayyar, fiyat artışının tüm dünya için sorun olduğunu söyledi. AK Partili Tayyar, gider artışı önerisinin vatandaşa değil iktidara olduğunu da sözlerine ekledi.

Şamil Tayyar açıklamasında, AK Partili yöneticilerin zamlar hakkındaki açıklamalarını da eleştirdi.

Tayyar’ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

“Ne yazık ki olup bitenleri okumakta zorlanan, mevcut pozisyonunu tabiri caizse fazla fazla sevimli ya da şirin gözükerek koruyacağını zanneden arkadaşların partimize yanlış istikamet verme çabalarına karşı böyle bir kamuoyu baskısının da faydalı olacağını düşünüyorum.

İlgili Haber
Aziz Babuşçu: “TV’lerdeki AK Partililer artık çözülmesi gereken önemli bir sorundur”

“Sosyal medya paylaşımlarında, televizyon konuşmalarında olsun kendini partinin sahibi gibi gören hatta kimi zaman partinin üzerinde bir akılmış gibi hareket eden arkadaşlarımız oluyor”.

“Bunların kişisel ikbal kaygısıyla partiye zarar veren açıklamalarından rahatsızlık duyduğum için sosyal medya üzerinden de ifade etmek istiyorum”.

“Ne olacak Kurtuluş Savaşı veriyoruz, gerekirse kuru soğan yiyelim, gerekirse domates sayısını azaltırız, gerekirse bir ekmek eksik yeriz gibi söylemlerin yanlış olduğunu ifade etmiş birisiyim”.

“Milletin aklıyla dalga geçecek açıklamalardan hepimizin uzak durması gerektiğini söylüyorum. Milletin canı yanarken biz bunun edebiyatını yapmaya kalkarsak hem insani hem vicdani olarak hem de siyasi olarak doğru yapmış olmayız”.