Samsun’da 2 yılda 380 ağaç kurtuldu

mustafa-demir
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve çevreyi koruma bilincinin oluşturulması amacıyla tüm bina ve yerleşkelerine sıfır atık kumbaraları yerleştirdik. Bunun sonucunu da yeşili koruduk ve su tasarrufu sağladık” dedi

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinde uyguladığı çalışma ile 26 ayda 23 bin 228 ton kağıdın geri dönüşümüyle 380 ağaç kesilmekten kurtuldu. 607 bin 394 metreküp de su tasarrufu sağlandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,”Sıfır Atık Projesi kapsamında 26 ayda sağlanan dönüşümle önemli bir tasarruf elde ettik. Büyükşehir olarak bu konudaki kararlılığımız devam edecek” dedi.

DAHA YEŞİL BİE ŞEHİR

Demir şöyle konuştu, “İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve çevreyi koruma bilincinin oluşturulması amacıyla başlanılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Samsun’da tüm bina ve yerleşkelerine sıfır atık kumbaraları yerleştirerek, atıkları kaynağında ayrıştırdık. Tüm hedefimiz doğa ve çevreye olan duyarlılığımızdan asla taviz vermeden gelecek nesillerimize yemyeşil nefes alınabilir bir Samsun bırakmak.”

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir