Sancar’dan Bahçeli’ye sert tepkisi: AYM’yi tehdit ediyor… Sessiz kalamazsınız…

Mithat Sancar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sancar’dan Bahçeli’ye AYM tepkisi: Açık ve net bir şekilde şantaj yapıyor; tonlarca kilit getirseniz de biz hepsini açarız

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, kapatma davasına ilişkin erteleme taleplerini değerlendirecek olan Anayasa Mahkemesi’ne yönelik sözlerinin, “şantaj ve tehdit” olduğunu söyledi. Sancar, “AYM’yi tehdit ediyor, diyor ki, ‘eğer bu kararı derhal HDP aleyhine almazsanız hainsiniz’. Şimdi yargıya bundan daha açık tehdit olabilir mi? Bu sadece MHP’nin söylemi olarak anlaşılmamalıdır. Bu iktidarın politikasıdır. Bu rejimin politikasıdır. O nedenle yapılan her şey birlikte yapılmaktadır, hesabını da halka birlikte verecekler” dedi.

Muhalefete de seslenen Sancar, “Bu kadar açık anayasa ihlalleri, bu zorbalık ve tehdit politikası karşısında sessiz kalamazsınız. Sessiz kaldığınız her zorbalığın pratiği eninde sonunda ülkeye egemen kılınmak istenen sistemin bir aynasıdır” çağrısını yaptı. Sancar, “O aynayı hep birlikte görelim, bu planları hep birlikte bozalım. ‘HDP’nin kapısına kilit vurulsun’ diyor. Biz anahtar partiyiz diyoruz onlar kilit diyor. Tonlarca kilit getirseniz hepsini açarız biz” diye konuştu. 

Bugün gerçekleştireceği zirveyle cumhurbaşkanı adayını görüşecek olan HDP, TİP, EMEP, EHP, TÖP ve SMF’den oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı, HDP’nin grup toplantısına katıldı.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.



Bu Yazıya Tepki Ver