Sarıkamış’ta yiyecek arayan ayının acı sonu

ayı1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaşanan bir kaza iç burkan görüntülere sahne olurken, can çekişerek ölen yaralı ayıyı gören Sarıkamışlılar belediyenin hiçbir uyarıcı işaret ya da tabela koymamasına tepki gösterip, bu konuda hiçbir çalışma yapılmadığını iddia ettiler.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Karayolları Şubesi önünde yiyecek arayan boz ayıya yoldan geçen bir araç çarptı. Kazada yaralanan boz ayının yaralı görüntüsü iç burktu. Yaralı ayı can çekişerek yol ortasında ölürken ayıya çarpan otomobilde ise maddi hasar meydan geldi.

“CANLIYDI, CANLIYKEN MÜDAHALE EDİLMEDİ”

Can çekişen görüntüleri alınan ayıya müdahale edilmediğini görgü tanıkları da ifade etti. Eve gideren kazayı gördüğünü ifade eden Deniz Demir, “Şehir merkezinden eve doğru giderken yolda bir aracın ayıya çarptığını gördüm. Canlıydı, canlıyken müdahale edilmedi. Milli Parkları aradık. Onlar gelene kadar ayı ölmüştü ama yoldan kaldırdılar” dedi.

Olay yerine polis ve Doğa Koruma Milli Parklar Kars Şube Müdürlüğü ekipleri çağrıldı. Polis ekipleri kazanın meydana geldiği alana güvenlik şeridi çekti.

Olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Kars Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından ölen ayıyı kaza yerinden kaldırdı. Kaza yerine gelen belediye ekipleri ise caddeyi temizledi. Öte yandan aracın çarparak telef ettiği ayının 250 kilo ağırlığında olduğu belirlendi.



BELEDİYENİN UYARICI TABELALALRI YOK

Kazanın olduğu yol ve çevresinde ayılarını sıklıkla görüldüğünü belirten Sarıkamışlılar, belediyenin yollara hayvan çıkabileceğine dair hiçbir uyarıcı işaret ya da tabela koymamasına tepki gösterip, bu konuda hiçbir çalışma yapılmadığını iddia ettiler.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir