Savcı aynı savcı, dava aynı dava ! Sedat Peker nasıl “suçlu” oldu?

Sedat Peker V4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Sedat Peker’in, meşhur “Köfteci Yusuf” davasında, aynı savcı tarafından hazırlanan iddianamelerde, bir yıl arayla nasıl konum değiştirdiğini yazdı. “1 yıl önce ‘Peker suçsuz’ diyen savcı, 1 yıl sonra aynı konuda 180 derece fikir değiştirip ‘Peker suçlu’ diyordu” diyen Pehlivan, “Siz de diyeceksiniz ki ‘belki yeni delil bulmuştur!’ İddianameleri okudum, tatmin olmadım. Belli ki işin sırrı Peker’in videolarının mayıs ayında başlamasındaydı. Zamanında Peker’e dokunmayan yargı, onu suçlu ilan etmeye ifşalarıyla karar vermişti.” yazdı.

“SİYASİ BİR TALİMAT” VURGUSU

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın’ı aradığını, neden iki farklı tez olduğunu sorduğunu belirten Pehlivan, Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın’ın açıklamasını da yazısında yayınladı.

Avukat Barkın’ın “İlk iddianame ve ardından başlayan yargılama sürecinde dosyaya yeni tek veri kazandırılmış değildir. İkinci iddianamede müvekkilin müşteki Yusuf Akkaş’a yöneldiği ifade edilen yapının lideri olduğu, yağmaya teşebbüs eyleminin kendisinin talimatıyla gerçekleştirildiğine yönelik görüşme kayıtları, güvenlik kamerası kayıtları ve sair ifadelerin tamamı, ilk iddianame öncesinde zaten soruşturma dosyasında vardı. Dolayısıyla o dönemde, savcı tarafından soyut iddia ötesinde değerlendirilemeyen verilerin, aradan geçen 10 ay sonunda hangi gerekçeyle yeni bir iddianameye ve davaya konu edildiği anlaşılır değil. Ancak ikinci iddianame tarihi olan 21.05.2021, müvekkilin YouTube yayınlarının başlamasından ve bu soruşturmanın İçişleri Bakanı tarafından TV’de dile getirilmesinden 20 gün sonraya karşılık geliyor. Bu ikinci iddianamenin hazırlanmasının siyasi bir talimat sonucunda gerçekleştiğini açıkça gösteriyor.” açıklamasının ardından Pehlivan yazısını “Keşke haksız olsaydı Peker’in avukatı!” diyerek bitirdi.

Yazının tamamı için tıklayın…



Bu Yazıya Tepki Ver