Savunma Sanayii Başkanlığı ikinci S-400 anlaşmasını doğrulamadı

savunma sanayi müsteşarlığı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savunma Sanayii Başkanlığı, Rusya Askeri İşbirliği Dairesi Başkanı Dmitri Şugayev’in Türkiye’ye S-400 tedariğine ilişkin yaptığı açıklamanın ardından “Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir.” açıklamasını yaptı.

thumbnail
İlgili Haber
TASS duyurdu: Türkiye ve Rusya ikinci parti S-400 alımı için anlaşma imzaladı

Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Rusya’dan S-400 tedariğine ilişkin “Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir.” denildi.

Rusya Askeri İşbirliği Dairesi Başkanı: Karşılıklı bir anlaşma zaten imzalandı

Rusya Askeri İşbirliği Dairesi Başkanı Dmitri Şugayev, Rus yapımı hava savunma sistemi S-400’lerin ikinci partisinin Türkiye’ye gönderilmesi için Ankara ve Moskova’nın anlaşma imzaladığını belirtmişti.

Şugayev, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Karşılıklı bir anlaşma zaten imzalandı. Birçok şeyin yanı sıra S-400’lerin bazı parçaları da bu anlaşma kapsamında Türkiye’de üretilecek” demişti.

ABD, Türkiye’nin S-400 kararına yaptırımlarla karşılık verilmişti. Rus hava savunma sistemlerinin alımı sebebiyle Türkiye- F-35 ortak üretim programından çıkarıldı. 14 Aralık 2020’de Trump yönetiminin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’ye S-400 alımı nedeniyle CAATSA yaptırımı uygulanmasına karar vermişti. Biden yönetimi de Türkiye’nin S-400’leri elden çıkarması gerektiğini savunuyor.

Ayrıntılar geliyor…



Bu Yazıya Tepki Ver