SBK itirafları beklerken Paramount nereye uçtu?

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm gözler Sedat Peker’in son videosunda SBK ve Paramount Otel’e dair itiraflarını beklerken, skandalın merkezindeki otelin mülkiyeti Singapur’da ne olduğu belirsiz bir off shore bir şirkete kadar uzandı.

Daha önce uluslararası güvenlik protokolü nedeniyle videolarına ara verdiğini belirten suç örgütü lideri Sedat Peker’den dün akşam yeni bir video geldi.  Peker’in, başka bir ülkeye geçeceğini belirttiği videoda SBK ve Paramount Otel’e dair hiçbir itirafta bulunmaması ise dikkat çekti.

PARAMOUNT LİSTEDE YOK

ABD, Sezgin Baran Korkmaz’ın kara para akladığını belirterek el konulmasını istediği mal varlıklarının 7 sayfalık listesini yayımladı. Ancak listede Paramount Otel yer almadı. Son günlerde dilllerden düşmeyen otel şu anda kimin? Otel, bina olarak Bodrum’da ama “varlığı” nerede? ABD’nin önceki gece yayımladığı ve el konulmasını talep ettiği listede açıktan neden yer almadı? MASAK raporunda SBK Holding ile bağlantılı şirketlerin hesapları incelenirken, otelin adı bile geçmedi.

SİNGAPUR’A DEVREDİLDİ

Tüm gözler dün akşam Peker’den SBK ve Paramount itirafları beklerken Sezgin Baran Korkmaz’ın, Bodrum’da Ufuk Turizm’de olan toprak kullanım hakkını 7 Ocak 2020’de Unico Sigorta’ya devrettiği öne sürüldü. Türkiye’nin kara para davalarıyla meşgul olduğu bu günlerde Unico’nun sahipliğindeki ne olduğu belirsiz bir Singapur off shore şirketine devredildiği de iddialar arasında. Bu kara ağın nasıl çözüme kavuşacağı ise merak konusu.



14 gün daha sürecek

Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Volkan Murat Dülger, Viyana’daki mahkemenin müvekkili hakkında yetkisizlik kararı verdiğini, yakalandığı yerdeki mahkemenin karar vermesinin benimsendiğini belirterek bu sürecin 14 gün daha süreceğini söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver