SBK gözaltında kayıt yayında

Sezgin Baran Korkmaz
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sezgin Baran Korkmaz’ın dün gece Avusturya’da yakalanmasından sonra sabah erken saatlerde Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçen 12 dakikalık konuşmanın kısa bir bölümünü yayınladı.

Habertürk spikeri Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon euro istediğini iddia eden ve telefon konuşmasının Fatih Altaylı ile Sevilay Yılman’ın dinlemesinden ve yayınlamasından sonra ortalık bir anda toz duman olmuştu. Ateş’in istifa sonrası Halk TV’de İsmail Saymaz’ın programına konuk olması ve Korkmaz’ın programa 2 kez bağlanması ile doruk noktasına ulaşan konu cumartesi gecesi ve pazar sabahı önemli gelişmelere yol açtı. Önce Korkmaz Avusturya’da cumartesi gecesi ABD’nin talebi ile gözaltına alındı.

AHMET ŞIK YAYINLADI

Tam bu haber gündeme yerleşirken TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık Youtube kanalında 12 dakikalık kasetin bir bölümünü paylaştı. Ateş, “Şu an can yanın yaralı, kızgınsın, öfkelisin, dünyaya ateşe verirsin. Bu tarafın hassasiyet duyduğu şeyi sana iletmek istiyorum” diyor, kimi lobi ve kliklerden söz ediyor. Kendini hakem olarak tanıtıyor. Korkmaz, “Masaya sen otur benim yerime?” diye öneriyor. Ateş “Samimiyetini göstersin, gerekeni yaparız” karşılığını veriyor. Korkmaz, “Samimiyetimizi nasıl göstereceğim abi?” diye soruyor. Ateş, “Söz ettiğim meblağı istiyorlar” diyor. Korkmaz, “10 milyon euroyu verdiğim zaman…” diye konuşuyor.

KİM İZİN VERDİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sezgin Baran Korkmaz’ın Avusturya’da tutuklanmasına yönelik “Korkmaz’ın yurt dışına çıkışına kim izin verdi? Korkmaz gibi bir insan Türkiye Cumhuriyeti’nde at oynatıyor, yargıyı istediği gibi düzenleyebiliyorsa arkasında ciddi bir siyasi güç vardır” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver