SBK’yı yasaklar büyütmüş

sezgin baran korkmaz
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kara para aklamak suçundan Avusturya’da yakalanarak gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili Türk medyasında geçmişte çıkan haberlere erişim engeli getirildiği ortaya çıktı.

Gazeteci Sedat Ergin, Avusturya’da yakalanarak gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili Türk medyasında çıkan haberlere vaktiyle getirilen erişim yasaklarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ergin, “Konu, yine Sezgin Baran Korkmaz ve onun ABD Hazinesi’nden dolandırıcılık yoluyla elde edilen haksız kazancı aklamak için bir paravan olarak kullanılması meselesi” ifadelerini kullandı.

SBK HABERLERİNE YASAK

“Hürriyet de dahil olmak üzere o dönemde bazı yayın organlarında sözünü ettiğim zaman kesitinde bu konuda bir dizi haber ve yorum çıkmış. Peki çıkmış da ne olmuş derseniz, yanıtlayalım: Bu haber ve yorumlara her seferinde erişim yasağı getirilmiş sulh ceza hâkimlikleri tarafından” diyen Ergin, Korkmaz’ın Türkiye’de muteber bir işadamı muamelesi görerek ticari faaliyetlerini sürdürebilmiş olmasının bütün bu hadisenin en düşündürücü yönlerinden birini oluşturduğunu da ekledi.

BAŞKA UÇAK YOKMUŞ

Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından seçim dönemlerinde oldukça sık kullanıldığına dair basında yer alan haberler üzerine, İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, uçak kiralamasının Söğüt Havacılık A.Ş.’den yapıldığını ancak elinde ‘uçak kalmayan’ şirketin Sezgin Baran Korkmaz’a ait olan Borajet’ten kiralama yaptığı kaydedildi. Bakanlığın paylaştığı faturada, kiralama için 165 bin TL bedel ödendiği ve faturanın Soylu’nun sahibi olduğu Engin Sigorta’ya kesildiği görüldü.



Bu Yazıya Tepki Ver