Seçime AK Parti listesinden giren HÜDA PAR’lı Hizbullah davasında yargılanmış

hüdapar

HÜDA PAR’ın AK Parti listelerinden aday gösterdiği Faruk Dinç’in Hizbullah davasında yargılandığı ortaya çıktı. Dinç’in Hizbullah’ın canice katlettiği Konca Kuriş’in doğduğu şehir olan Mersinden aday olması da dikkat çekti.

AK Parti’nin terör örgütü Hizbullah’ıın kadrolarının kurduğu HÜDA PAR ile yaptığı ittfakın yankıları devam ediyor. Bu kez de AK Parti’nin listelerinden aday gösterilen HÜDA PAR’li Faruk Dinç’in Hizbullah bağlantısı ortaya çıktı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Dinç’le ilgili yargılama sürecini anlattı. Saymaz yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“HDP’li beş din adamını cenaze yıkayıcısı olarak işe aldıkları için İBB üzerindeki dava tehdidi sürüyor. Bir daire başkanı din adamlarına 100 TL’lik alışveriş kartı verdiği için PKK’ya yardım suçundan yargılanıyor.

“HİZBULLAH’LA İLTİSAKI SAYSESİNDE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLABİLİYOR”

İltisaklı muhalife belediyede yevmiyeyle ot yolmak yasakken; yargılanıp tutuklanan, propaganda CD’leri bulunduran ve derneği kapatılan Faruk Dinç, Hizbullah’la iltisakı sayesinde Cumhur İttifakı’nın milletvekili adayı olabiliyor. Üstelik Hizbullah’ın kaçırıp işkence ettiği, domuz bağıyla öldürüp mezar eve gömdüğü İslamcı feminist Konca Kuriş’in şehri Mersin’den.”

(…) Dinç 2007 yılında Malatya İnönü Üniversitesi’nde Eczacılık Fakültesi’nde okurken, İhya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (İhya-Der) aktivistiydi.

İhya-Der Hizbullah’ın 2004’ten sonra oluşturduğu yasal alandaki yapılanmalarından biriydi. Cezaevinden salıverilen Hizbullahçılar örgütün talimatı doğrultusunda Diyarbakır, Batman, Şırnak, Adıyaman ve Elazığ’da Mustazaf-Der, Umut-Der, Vahdet-Der, İkra-Der ve İhya Der’i kurdular.