Seçmen sonunda uzlaştı: Ekonomi iyi yönetilmiyor !

az-para-20tl-10tl
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Benim alanım ekonomi” diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı üzecek haber, Metropoll araştırma şirketinin Ocak ayı anketinden geldi. Metropoll anketine göre, ocak ayında ekonominin kötü yönetildiğini düşünenlerin oranı yüzde 76 olurken, Cumhur İttifakı seçmeni de ekonominin iyi yönetilmediğini düşündüğünü gösterdi. AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen seçmenlerin %56’sı, MHP’ye oy verdiğini söyleyen seçmenlerin ise yüzde 69.3’ü ekonominin iyi yönetildiğini düşünmüyor.

Ocak ayında ekonominin iyi yönetildiğini düşünenlerin oranı yüzde 20 seviyesinde. Seçmenin yüzde 76’sı ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor. “Fikrim yok” diyenlerin oranı da yüzde 3 olarak ölçüldü.

CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENİNDEN İKTİDARA MESAJ

Ankete katılan ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’ye oy vermiş seçmenlerin ekonomi konusundaki görüşleri de iktidara mesaj niteliğinde.

24 Haziran 2018 seçimlerinde AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen seçmenlerin %56’sı, MHP’ye oy verdiğini söyleyen seçmenlerin ise yüzde 69.3’ü ekonominin iyi yönetildiğini düşünmüyor.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir