Sedat Peker, “Promptersız okusana” demişti, Süleyman Soylu el artırdı: “Biz Ayet-el Kürsi’lerin çocuğuyuz”

süleyman soylu sedat peker

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kütahya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı etkinlikleri ve toplu açılış töreninde konuştu. Soylu yine dini devlet işlerine karıştırdı, yine Ayet-el Kürsi’den bahsetti. Bu kez ifadeyi büyüttü, Biz Ayetel Kürsilerin çocuğuyuz” dedi. Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeni mezun jandarma subaylardan görevlerine başlamadan önce abdest almalarını ve Ayet-el Kürsi okuyarak göreve çıkma sözleriyle dalga geçmiş ve Soylu’nun promptersız Ayet-el Kürsi okuyamayacağını iddia ederek, “Seni bilmeyen de Ortaköy’ün camii imamı zannedecek. Abdest almadan, Ayet-el Kürsi okumadan göreve çıkmayın demişsin. … süleyman Ayet-el Kürsi’yi kameranın önüne geçip bir okusana. Ancak karşında prompter olmayacak” yazmıştı.

Dün Muharip Gaziler Derneği’nde yaptığı konuşmada LGBT’leri hedef alan Soylu, bugünkü konuşmasında da yine LGBT’leri hedef aldı.

Soylu’nun sözleri şöyle:

“Biz sizin gibi LGBT çocuğu değiliz, biz Ayetel Kürsilerin çocuğuyuz. Bu milleti tanımıyorlar. Biraz önce Dumlupınar’dan geldik. Dumlupınar’da 19-20 yaşındaki çocukların bu ülke için babalarıyla beraber nasıl şehadete yürüdüklerine hep beraber şahit olduk. Onlar, bu ülkeyi kolay bir ülke zannediyorlar hiç endişe etmeyin, hiç merak etmeyin.”

SEDAT PEKER, “KAMERANIN ÖNÜNE GEÇİP PROMPTERSIZ AYET-EL KÜRSİ OKUSANA !” DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Şirin Payzın ile tartışmasına değinen Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeni mezun jandarma subaylardan görevlerine başlamadan önce abdest almalarını ve Ayet-el Kürsi okuyarak göreve çıkma sözleriyle de dalga geçti. “süleyman sen gerçekten efsanesin. Yemin ediyorum sen efsanesin. Harbiden büyük dümencisin. … senin dinle imanla bir işin yok ki. Seni bilmeyen de Ortaköy’ün camii imamı zannedecek. Abdest almadan, Ayet-el Kürsi okumadan göreve çıkmayın demişsin. … süleyman Ayet-el Kürsi’yi kameranın önüne geçip bir okusana. Ancak karşında prompter olmayacak. Eğer okursan çok mahcup olacam hatta utanacam” yazdı.