Sedat Peker sesini duyuruyor

sedat-peker3

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin son seçim anketi sonuçları yayımlandı. Ankette Cumhur İttifakı’nın eridiği görülürken katılımcıların yaklaşık yüzde 32’sinin Sedat Peker’in açıklamalarından etkilenmesi dikkat çekerken iddiaların duyulma yüzdesi de çok yüksek çıktı: Yüzde 87,1

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, seçmen eğilimini ölçmek amacıyla Türkiye genelinde 21-28 Haziran tarihleri arasında anket yaptı.

İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Ağrı, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Antep, Kars, Mardin, Mersin, Şanlıurfa, Van, Antalya, Konya, Bursa, Muğla, Samsun ve Artvin’de yapılan anket kapsamında bin 8 kişi ile online ve telefonla üzerinden görüşme yapıldı.

Ankette suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları hakkında sorular da yer aldı.

SEDAT PEKER’İN İDDİALARINI DUYDUNUZ MU?

“Sedat Peker’in son dönemde içerisinde hükümet ve devlet yetkililerinin de olduğu kimi isimleri zikrederek sosyal medyada ileri sürdüğü iddia ve anlatıları duydunuz mu?” sorusuna yüzde 87,1 “Evet”, yüzde 12,9 “Hayır” cevabı verdi.

“Sedat Peker’in sosyal medyadaki iddiaları oy verme tercihinizi etkiledi mi?” sorusuna yüzde 54,9 “oy verme tercihime hiçbir etkisi olmadı”, yüzde 23,2 “oy verdiğim partiye daha sıkı sarılmaya karar verdim”, yüzde 12,9 “duymadığım için oy tercihime etkisi olmadı”, yüzde 6,4 “hiçbir partiye oy vermemeye karar verdim”, yüzde 2,6 “oy verdiğim partiyi değiştirmeye karar verdim” yanıtı verildi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN OYLARI ERİDİ

“Mevcut durumda, var olan ittifaklara oy verir misiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 30,1’i “Millet ittifakına oy veririm”, yüzde 29,3’ü “Cumhur ittifakına oy veririm”, yüzde 23,9’u “Oy verdiğim parti içinde olursa ancak oy verebilirim”, yüzde 8,9’u “Kararsızım”, yüzde 7,8’i “Hayır, hiçbir koşulda oy vermem” diye yanıtladı.

ERDOĞAN’IN OYU DÜŞTÜ

“Bu pazar bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 28’i “Recep Tayyip Erdoğan”, yüzde 14,6’sı “Partimin gösterdiği aday kimse ona oy veririm”, yüzde 13,7’si “Kemal Kılıçdaroğlu”, yüzde 10,6’sı “Ekrem İmamoğlu”, yüzde 7,3’ü “Selahattin Demirtaş”, yüzde 6,3’ü “Meral Akşener” yanıtı verdi. Verilen yanıtlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oylarında 13 puanlık düşüş dikkat çekiyor.