Sedat Peker Türkiye’ye iade mi ediliyor?

Sedat Peker

Abu Dabi’nin veliaht prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın geçen ay Ankara’da Erdoğan ile bir araya gelmesinin ardından ısınan ilişkilerde son nokta Sedat Peker’in iadesi ile konulabilir.

Erdoğan Şubat ayında BAE’yi ziyaret edeceğini açıklaması ve son haftalarda Türkiye’nin Mısır ve Suudi Arabistan ile yakınlaşma planlarının ardından karşılıklı jestler gelmeye başladı. Al Jazeera‘nın haberine göre; Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkilerin ısındığına dair yeni işaretler var. Suriye’deki “terör” gruplarını finanse etmek suçlamasıyla 2018’den beri BAE’de tutuklu bulunan Türk iş adamı Mehmet Ali Öztürk, serbest bırakılarak Türkiye’ye döndü.

Dubai’deki sürgünden yayınladığı sansasyonel internet videolarında üst düzey Türk yetkililere yönelik skandal suçlamalar yönelten Sedat Peker’in de BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve uzun süredir iadesini talep eden Türkiye’ye iade edilebileceği bildirildi.

İLGİLİ BÖLÜMÜN ORİJİNAL İNGİLİZCE METNİ

There are other signs that relations between the two countries are warming. Mehmet Ali Ozturk, a Turkish businessman held in the UAE since 2018 on charges of financing “terror” groups in Syria, was released and travelled back to Turkey. Sedat Peker, a convicted Turkish mob boss whose sensational internet videos issued from exile in Dubai have included scandalous accusations against top Turkish officials, has also reportedly been detained by UAE authorities and could be returned to Turkey, which has long sought his extradition.

SİNEM KÖSEOĞLU’NDAN YALANLAMA

El Cezire’den Sinem Köseoğlu ise haberi yalanladı ve “El Cezire’nin “Sedat Peker’in tutuklandığı ve Türkiye’ye iade edileceği” şeklinde bir haberi, manşeti bulunmamaktadır. Internet sitemizde yayınlanan bir haberde arkadaşımız “Peker’in BAE tarafından tutuklandığı ve iade edileceği iddia edilmişti” şeklinde bir ifade kullanmıştır.” ifadesini içeren bir tweet attı.

AL JAZEERA METİNDEN ÇIKARDI

Haberin gündeme yerleşmesinin ardından Al Jazeera sitesinde haberin altına “Bu makalenin önceki bir versiyonunda Sedat Peker’in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı bildirilmişti. Al Jazeera bu raporları doğrulayamadığı için bu cümle makaleden çıkarıldı.” ibaresi eklendi.