Şehirden indim köye

akilli-koyler
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köyden kente göçün durdurulması ve tersine çevrilmesini sağlayacak bir proje hayata geçiyor. Elazığ ve Şanlıurfa’da kurulacak köyler; kendi elektriğini, yakıtını üretecek, burada yaşayanlar iş, eğitim ve tatil gibi imkanlara sahip olacak

Şehirlere göçün durdurulması ve tersine göçün başlatılabilmesi için yıllardır çareler aranırken yeni bir proje umut olarak ortaya çıktı. Köyden kente göçün durdurulması ve tersine çevrilmesini sağlayacak proje insanlara sıra dışı bir köy yaşamını vadediyor. Kendi elektriğini üretecek ve ihtiyaç duyduğu enerjiyi biyo yakıtlarla köyde yaşayan hayvanlardan sağlayacak olan akıllı cazibe köyleri, yatay mimariye geçişi de gerçekleştirirken, özellikle pandemi döneminde kıymeti daha da iyi anlaşılan köyleri cazip hale getirmeye çalışacak.

GÜRÜLTÜYE UZAK ŞEHİR

Girişimci ve iş insanı Hasan Mete tarafından hayata geçirilecek Akıllı Cazibe Köylerde “Şehrin gürültüsünden uzak ama imkanlarına yakın” parolasıyla şehirdeki birçok imkan, köy hayatına entegre edilmiş şekilde projelendirilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da onayı ile pilot iller Elazığ ve Şanlıurfa Ceylanpınar olarak belirlendi. Akıllı Cazibe Köy projesinde 4 adet üniversite kampüsü ve fabrikalarla vatandaşlar hem çalışma fırsatı hem tatil imkanı bulabileceği belirtiliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver