Selçuk Geçer: Seçim sonrası dolar 30-40’ı bulabilir

dolar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomist Selçuk Geçer seçim sonrası dolar / TL’de iki kritik senaryoyu anlattı. Geçer, aynı ekonomi yönetiminin devam etmesi halinde kur seviyesinin 35-40’ı bulabileceğini söyledi.

Piyasalarda hareketlilik sürerken, gözler 14 Mayıs’ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarının döviz kurunu nasıl etkileyeceğine çevrildi. Piyasa uzmanı Selçuk Geçer, konuyla ilgili olarak iki kritik senaryonun bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet TV’de değerlendirmelerde bulunan Geçer, şunları kaydetti: “Birinci senaryoda mevcut iktidar seçimi kazandı diyelim. Bu yanlış ve anlamsız politikaları devam ettirdikleri sürece kur üzerinde baskı artacaktır. En iyi ihtimalle dolar enflasyon değerine giderse 35 ile 40 lira arasına yükselir.

Birinci senaryonun ikinci versiyonu şöyle olabilir: ‘Ya biz bu ekonomik gerçekleri artık gördük kabullendik. Bundan sonraki 4 yılda düzeltmek adına ekonomik gerçeklere göre hareket edeceğiz’ derlerse yine işleri zor. Çok iyi işler yapsalar bile bir buçuk senede işi geri çeviremezler.

İkinci senaryo da Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması ve her şeyin yolunda gitmesi senaryosu. Bu her şeyin yolunda gitme senaryosu da şu; ekonomi ile ilgili adam gibi modellerin uygulanması ve kurumlara tekrar güvenin sağlanması lazım.

Bunları yaparlarsa 5-6 ay içerisinde yine kur dalgalanmaları görürüz, yabancılar yine anında Türkiye’ye koşmazlar. Eğer ki bir şeyler toparlanıyorsa zaten kredi notlarını düzeltip risk primini aşağıya çekip sıcak paralarını sokmaya başlarlar. Vazgeçilmiş önemli projeler tekrar devreye girer ve döviz Türkiye’ye girer.



Bu Yazıya Tepki Ver