Hükümet ile masaya oturan sendikalara sosyal medyadan eleştiri yağmuru yağdı… Sosyal medyada üyelikten çekilme formu yayınlandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tepkilerin odağına oturdu
Memur ve memur emeklilerine 2022’nin ilk altı ayı %5, ikinci altı ayı %7, 2023’ün ilk altı ayı %8, ikinci altı ayı %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapılması “Sendikalar Hükümeti enflasyona ezdirmedi” şeklinde tepkiyle karşılandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ardından zam oranlarını açıkladı.
Bilgin, “Enflasyon altında yurttaşımızı kamu çalışanlarımızı ezdirmeyeceğiz. Türkiye büyüyor. Enflasyona karşı çalışanlarını koruyor. Seyyanen zam talebi vardı. Sosyal uzlaşmadan çok ekonomik soruna dönüşmemesi için başka öneride bulunduk. 135 TL olan 2 milyon sendika üyesi çalışanlarımızın toplu sözleşme ikramiyesini 400 lira yaptık” dedi.
Bilgin, “3600 ek gösterge ile ilgili bir çalışma grubu oluşturulacak. 3600 Ek Gösterge meselesi bu sözleşme döneminde tamamlanacaktır. Yapılan çalışması Meclis’e taşıyacağız” diye konuştu. Bilgin’in açıklama yaptığı anda memur zammı twitterda 1 numaralı gündem maddesi oldu. Memurlar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a çok sert tepki gösterip, üyelikten ayrılma formları yayınladı.
BAKAN’A ERBAKAN’I HATIRLATTILAR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur zammı için “Tarihte böyle zam verilmedi” dedi. Memurlar ise Bakan’a Refah-Yol Hükümeti sırasında verilen %50 zammı hatırlattı.
BU ÜCRETLER DOĞRU MU?
Hükümet ile toplu sözleşme görüşmelerini yapan sendikaların yöneticilerinin ücreti gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada dolaşan bir görselde sendika il başkanının 2019’da 6.9, 2021’de 18.4; sendika genel başkan yardımcısının 2019’da 13.1, 2021’de 22.5 ve sendika genel başkanının da 2019’da 15.1, 2021’de 34.7 bin lira maaş aldığı görüldü.