Şenol Güneş milleti hasta etti

saglikmanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Scientific Reports’ta yer alan bilimsel araştırmaya göre, maç sırasında yaşanan heyecan vücudun stres hormonlarını bolca salmasına, kalp atış hızının ve kan basıncının yükselmesine neden oluyor.

İsviçre maçını izlerken, yemek yemeyin. Yemek kandaki oksijeni tüketir, kanı kalpten sindirim sistemine çeker. Sigaradan da ne pahasına olursa olsun uzak durun. Sürekli oturmayın. Ara sıra bacaklarınızı uzatın. Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’in eseri ile kalbinizin başa çıkmasının yöntemleri bunlar. Yoksa kalp krizi geçirebilirsiniz.

Alman araştırmacıların “Scientific Reports” adlı dergide yazdıklarına göre, 2014 Dünya Kupası sırasında Almanya’da kalp krizi nedeniyle sık sık hastanelere başvurular oldu. Dünya Kupası sırasında kalpten hastaneye 18 bin 479 başvuru oldu. Bu rakam 2015’in aynı dönemine göre yüzde 3.7 ve 2013 dönemine göre yüzde 2.1 daha fazla. Dünya Kupası’ndan sonra yüzde 5.4 daha az başvuru oldu.

Farmakolog Thomas Meinertz, “Futbol izlemek kalbe zarar verebir, buna hiç şüphe yok” diyor. Bu elbette her oyun için geçerli değil, özellikle seyirciler için stresli olan maçlar için geçer. Diğer çalışmalar da değişen derecelerde kalp krizleri ve aşırı stresli durumlar arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Meinertz’e göre bunlar depremler, seçimler veya spor etkinlikleri gibi olaylar olabilir.

Bu Yazıya Tepki Ver