SESLİ DÜŞÜNCELER: Yeni ittifak kuruluyor ! HDP ittifak partilerini açıkladı

sesli düşünceler hdp ittifakı 1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir gerçektivi klasiği olan ‘Sesli Düşünceler’de gazeteci Ali Tarakcı gündemi yorumladı.

gerçektivi takipçilerinin severek izlediği “Sesli Düşünceler”, bugün de gündemin en önemli konularıyla karşınızda. Ali Tarakcı’nın gündeminde HDP’nin “demokrasi ittifakı” arayışları yer aldı.

gerçektivi youtube kanalına abone olarak, herkesten önce, programlar konusunda bilgi sahibi olabilir, canlı yayınları takip edebilirsiniz.

gerçektivi YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

17 Ocak 2022 günü saat 18.00’de gerçektivi’de canlı yayımlanan programın tekrarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

İşte günün ana başlıkları:

– HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, yarın 8 siyasi parti ile yapılacak toplantı için, “Üçüncü ittifak arayışının nasıl olabileceğine dair görüş alışverişinin yapılacağı bir toplantı olacak” dedi.
– Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu 1 yıldır onay bekliyor.
– İYİ Parti lideri Akşener’in bir araya geldiği İYİ Partili 19 ilçe başkanı Akşener’e cumhurbaşkanı adayı için üç isim söyledi. İsimlerden biri olarak kendisini söyleyen ilçe başkanlarına “Mesele ben meselesi değil. mesele Türkiye” cevabını verdi.
– DEVA Partisi lideri Babacan, bir vatandaşın “Türkiye’nin ekonomisini bıraktın, çok zor durumdayız. 2 bin 500 lirayla geçinilir mi?” sorusuna karşılık, “Enflasyon en çok dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi etkiliyor; zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor” dedi.
– CHP lideri Kılıçdaroğlu, EXPO 2021 Hatay’ın Ankara’daki tanıtım toplantısında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 900 bin Suriyeliye baktıklarını ve büyük maliyetler çıkardığını söylemesi üzerine “Sayın Başkan şöyle bir sözümüz var; en geç iki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi davul ve zurna ile ülkelerine yolcu edeceğiz” dedi.
– Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ilgili Reuters’ta yer alan analizde Ak Partili bazı kaynakların görüşlerine yer verildi. Endişeli olduğunu aktaran kaynaklar “Böylesine çalkantılı bir zamanda ekonomiyi yönetmek için Nebati yerine daha piyasa dostu bir figür seçebilirdi” şeklinde görüş bildirdi.
– Bakan Nebati’nin, “Biz Ortodoks politikaları bir tarafa koyduk. Artık heterodoks politikalar var” sözleri gündemdeyken, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’ten uyarı geldi. Fitch, Türkiye’de artan enflasyon ve izlenen heterodoks politikaların makroekonomik ve finansal riskleri artırdığını belirtti.
– Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bu hafta 3 gündem maddesiyle toplanacak. Erdoğan’ın Arnavutluk seyahati nedeniyle çarşamba günü toplanacak olan Kabine’nin gündeminde ekonomi, salgın ve ‘terörle mücadele’ olacak.
– İstanbul’da yarın karla karışık yağmur, çarşamba günü ise kar yağışı bekleniyor. Kentte kar yağışının iki gün ara vermesi sonrası cumartesi yeniden görüleceği tahmin ediliyor.
– Bakan Varank: “Geçen yıl Türkiye’de 772 bin yeni otomobil ve ticari araç satıldı. Ülkemizde üretilen 937 bin araç da ihraç edildi. Türk otomotiv endüstrisi 2021 yılını 29,8 milyar dolarlık ihracatla kapattı.”
– Melih Gökçek: “Eğer Türkiye’de darbe olamadıysa, olamadıysa birçok insanın emeği vardır. Elbette bu işin bir numaralı kahramanı Sayın Cumhurbaşkanı. Ama iki numaralı kahramanı naçizane Melih Gökçek’tir.”
– Abdurrahman Dilipak, Türkiye’nin kenevir konusundaki politikasına bir kez daha tepki gösterdi. Ülkenin acil olarak kenevire ihtiyacı olduğunu ifade eden Dilipak, “Yarın kenevire ihtiyacımız, bugünkünden fazla olacak! Zaten geç kaldık, daha geç kalmayalım” dedi.
– Halkbank: “Bankamız, Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası kapsamındaki itiraz dilekçesini ABD Yargıtay Mahkemesi’ne yasal süre içerisinde yapmayı planlamaktadır. Yargıtay Mahkemesi süreci bitinceye kadar Bölge Mahkemesi’ndeki yasal süreç askıya alınacaktır.”



gercektivi youtube kanalımıza abone olmayı, videolarımızı beğenmeyi ve destek olmayı unutmayın.

Bu Yazıya Tepki Ver