Seyit Torun’dan Eynesil savunması

seyit-torun
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Giresun Eynesil ilçesinde, Ülfet Dikici’nin oğlu ve gelinin Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz’in yanındaki adamlar tarafından darp edildiği iddiasıyla ilgili “Yaşananları bilinçli olarak saptırarak, belediye başkanımız üzerinde olumsuz algı yaratmaya çalışmak ne hukuka ne de vicdanlara sığar. Başkanımız şikayetçi aile ile görüşürken, parkın işletme sahipleri ile aile arasında tartışma yaşanmış ve arbedeye dönüşmüştür. Belediye başkanımız ve çalışma arkadaşları, aile ve işletme sahipleri arasındaki arbedeyi yatıştırmak için çaba göstermiştir” dedi.

Ülfet Dikici isimli vatandaş, olayla ilgili şikâyette bulunurken Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz ise konuya ilişkin olarak, “Vatandaşla konuşurken , park içerisindeki işletmenin sahibi ile tartışmaya başladılar ve darp edildi iddiasında bulunan kadının oğlu işletme sahibine saldırdı. Bunun üzerine arbede çıktı. Bu arada kadın da arbede arasında yere düşmüş, bir yerlere çarpmış olabilir ama birileri kadına el kaldırıp vurmaz. Kadına vurulduğunu da görmedim” açıklamasını yapmıştı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yazılı basın açıklaması yaparak, söz konusu iddialar hakkında; gerek belediye başkanının, gerek çalışma arkadaşlarının söz konusu davada tanık olarak ifade vereceklerini ve CHP’nin konunun takipçisi olacağını bildirdi.

Torun’un açıklaması şöyle:

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARI, ARBEDEYİ YATIŞTIRMAK İÇİN ÇABA GÖSTERDİ”

“Giresun Eynesil’de bir kadının darp edilmesiyle ilgili iddialar Genel Merkez’imiz tarafından detaylı olarak incelenmiştir. Bu kapsamda, olay özetle şöyle gerçekleşmiştir: Eynesil Belediye Başkanımız Ahmet Latif Karadeniz, ilçedeki bir parkla ilgili belediyeye şikayet gelmesi üzerine bölgeye gitmiştir. Başkanımız şikayetçi aile ile görüşürken, parkın işletme sahipleri ile aile arasında tartışma yaşanmış ve arbedeye dönüşmüştür. Belediye başkanımız ve çalışma arkadaşları, aile ve işletme sahipleri arasındaki arbedeyi yatıştırmak için çaba göstermiştir.



“OLAYIN TAMAMEN DIŞINDA OLAN BELEDİYE BAŞKANIMIZIN, SUÇLANMASINI KABUL ETMEYİZ”

Parkta bulunan çok sayıda vatandaşımız, yaşananlara şahitlik etmiştir. Bunun yanında bölge sakinleri, söz konusu aile ile parkın işletme sahipleri arasında geçmişten gelen bir husumet olduğunu da aktarmışlardır. Belediye başkanımız, söz konusu olayda, görev ve sorumluluk bilinciyle hareket etmiştir. Hal böyle iken, olayın tamamen dışında olan belediye başkanımızın, olayın içine çekilmeye çalışılmasını ve hatta suçlanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Yaşananları bilinçli olarak saptırmaya çalışarak, belediye başkanımız üzerinde olumsuz algı yaratmaya çalışmak ne hukuka ne de vicdanlara sığar.

“CHP olarak konunun takipçisiyiz”

Belediye başkanımız, yaşanan olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için yargı sürecinin sonuna kadar takipçisi olacaktır. Gerek başkanımız gerekse çalışma arkadaşları açılacak davada da tanık olarak ifade verecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Bu Yazıya Tepki Ver