Seyit Torun’dan kayyım eleştirisi: “Milli iradenin, atanmış kayyımlara teslim edildiği bir düzeni kabul etmiyoruz”

seyit torun

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun da katılımıyla 27- 29 Mayıs tarihleri arasında Van’da düzenlenecek ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’ öncesi CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, basın toplantısı düzenledi. Torun, partisinin 225 belediye başkanının katılacağı çalıştay öncesi düzenlediği basın toplantısında, belediyelere kayyım atanmasını eleştirdi.

Torun, belediyeye atanan kayyım yönetimi düzenini kabul etmediklerini belirterek, “Milli iradenin, atanmış kayyımlara teslim edildiği bir düzeni kabul etmiyoruz. Biz, seçime girmenin serbest, kazanmanın ise yasak olduğu bir anlayışı reddediyoruz. Seçime katılmasında sakınca görülmeyen adayların, seçimi kazandıktan hemen sonra, haklarında bir yargı kararı dahi olmadan görevden alınması, millet iradesine darbe vurmaktır” dedi.

Çalıştayda, 11’i büyükşehir olmak üzere 225 belediye başkanın yer alacağını belirten Torun, Van’ın tarihin en eski çağlarından bu yana, pek çok medeniyete ev sahipliği yapan güzel bir kent olduğunu söyledi. Çalıştay kapsamında 3 gün boyunca Van’ın misafiri olacağını söyleyen Torun, “Dikkatinizi çekmek isterim, Van, parti olarak düşük oy aldığımız illerimizden biri. Burada milletvekilimiz ve belediyemiz bulunmuyor. Ama biz sorumluluğu vatandaşta değil, kendimizde görüyoruz. Bu tabloyu değiştirmek için de samimiyetle çalışıyoruz. İnanıyoruz ki; kendimizi daha iyi anlatarak, Van’dan hem milletvekili çıkaracak hem de yerel seçimlerde başarıya ulaşacağız. Çalıştayımız yarın Genel Başkanımızın açılış konuşmasıyla başlayacak” dedi.