Sıcak bir hafta sonu geliyor

sıcak hava
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre önümüzdeki günlerde Doğu Karadeniz hariç tüm bölgelerde açık bir hava olacak. Yurtta sıcaklıklar hafta sonuna kadar adım adım artacak. Hafta sonu İstanbul’da sıcaklık değerleri 35 dereceye ulaşırken, İzmir de 39, Antalya’da 41, Ankara’da 34 ve Diyarbakır’da 41 dereceyi görecek.

Sağanak yağış sadece Karadeniz Bölgesi’nin doğusunda kendini gösterirken diğer bölgelerde açık bir hava hakim olacak. Hava sıcaklıkları ise yurt genelinde birkaç derece yükselerek, mevsim normallerini üstünde seyretmeye devam edecek.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminine göre bugün (28 Temmuz 2021) yurtta hava sıcaklığı; Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Yağışların; Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.



Rüzgarın; Akdeniz’in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50 ila 70, doğusunda zaman zaman 80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver