Aşırı sıcak bir haftanın ardından yağışlar Cumartesi geliyor

hava durumu sıcak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki hafta için haritalı hava tahmin raporu yayınladı. Önümüzdeki hafta boyunca, hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

İç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği, ancak Çarşamba gününden itibaren artarak, mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının İstanbul’da 34-38, Yalova’da 30-32, Tekirdağ’da 31-32, Sakarya ve Kocaeli’nde 37-39, Kırklareli’nde 36-40, Edirne’de 38-41 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Hafta boyunca bölgede etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle öğle saatlerinde (11.00-16.00 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Hafta içinde Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da kuvvetli yağış beklenirken, 7 Ağustos Cumartesi günü Marmara, Karadeniz’in tamamında yağış görülecek. Akdeniz’in iç kesimleri de Cuma ve Cumartesi günü yağış alacak yerler arasında.

Bugün için ise Van’ın doğu ilçelerinde kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu. Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da aralıklı ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.



Van için sel uyarısı yapıldı

Van’ın doğu ilçelerinde kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı yer yer çok bulutlu olacak, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olacağı bölgede, rüzgar doğu ve kuzeydoğudan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

İl merkezleri için beklenen en yüksek sıcaklığın Muş’ta 34, Hakkari’de 30, Bitlis’te 28 ve Van’da 27 derece olması bekleniyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Van’ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da sağanak bekleniyor

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da aralıklı ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı az bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ise zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Erzincan’da 35, Iğdır’da 33, Ağrı ve Erzurum’da 29, Kars’ta 28, Ardahan’da 25 derece olacağı tahmin ediliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir